ΑΘΗΝΑ
16:45
|
12.06.2026
Τα πορίσματα μιας έκθεσης που φέρεται να κοινοποιήθηκε σε επιλεγμένα μέλη της αμερικανικής κυβέρνησης δημοσίευσε το NBC.
Δορυφορική αποτύπωση των ιρανικών εγκαταστάσεων του Φορντό μετά την αμερικανική επίθεση στις 22 Ιουνίου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μία από τις τρεις ιρανικές εγκαταστάσεις εμπλουτισμού ουρανίου που στοχοποιήθηκαν από τις ΗΠΑ τον περασμένο μήνα καταστράφηκε σε μεγάλο βαθμό, καθυστερώντας σημαντικά τις επιχειρήσεις σε αυτήν την τοποθεσία. Ωστόσο, οι άλλες δύο εγκαταστάσεις που στοχεύθηκαν υπέστησαν λιγότερο σοβαρές ζημιές και ενδέχεται να είναι σε θέση να ξεκινήσουν ξανά τον εμπλουτισμό εντός μερικών μηνών, εάν το Ιράν επιλέξει να το πράξει, ανέφερε, σύμφωνα με το NBC, πρόσφατη έκθεση των ΗΠΑ για τον αντίκτυπο της στρατιωτικής τους επίθεσης εναντίον της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Η αξιολόγηση, μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών εκτίμησης των πυρηνικών δυνατοτήτων του Ιράν από την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ μετά τις επιθέσεις, κοινοποιήθηκε πρόσφατα σε επιλεγμένους νομοθέτες των ΗΠΑ, προσωπικό του Πενταγώνου και συμμαχικές κυβερνήσεις, ανέφερε το NBC.

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM) είχε επίσης συντάξει ένα πολύ πιο εκτεταμένο σχέδιο για να στοχεύσει το Ιράν, το οποίο θα περιελάμβανε επιθέσεις σε τρεις επιπλέον εγκαταστάσεις (συνολικά έξι) και θα εξελισσόταν σε διάστημα αρκετών εβδομάδων αντί για μίας μόνο νύχτας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέτρο: «Αντιδημοκρατικοί» οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί στις ΗΠΑ

Κατηγορίες κατά των RSF για δολοφονίες αμάχων σε επιθέσεις με drones στο Σουδάν

Καταγγελία Καρυστιανού για ΔΣΑ: «Ακύρωσαν εκδήλωση για κομματικούς λόγους»

Ο Μάκης Βορίδης πρόεδρος της Eπιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα