ΑΘΗΝΑ
00:25
|
29.09.2024
Ο 38χρονος ενδέχεται να γίνει το πιο υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στις ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, φέρεται να έχει επιλέξει τον Πιτ Μπούτιτζιτζ να ηγηθεί του υπουργείου Μεταφορών των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο 38χρονος, πρώην δήμαρχος του Σάουθ Μπεντ της Ιντιάνας, ήταν αντίπαλος του Μπάιντεν στον προεκλογικό αγώνα για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος και ο πρώτος δηλωμένος ομοφυλόφιλος προεδρικός υποψήφιος των ΗΠΑ.

Ο Μπούτιτζιτζ βετεράνος του πολέμου στο Αφγανιστάν, απόφοιτος του Χάρβαρντ που μιλάει οκτώ γλώσσες δεν έχει ουδεμία προϋπηρεσία σε θέση ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ. Εάν η Γερουσία εγκρίνει την υποψηφιότητά του για το υπουργείου Μεταφορών θα είναι το άτομο της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας μέλος του υπουργικού συμβουλίου των ΗΠΑ.

Προ ημερών η ιστοσελίδα Axios ανέφερε ότι ο Μπούτιτζιτζ προοριζόταν για πρεσβευτής ώστε να αποκτήσει διεθνή εμπειρία. Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας, ο Μπούτιτζιτζ επιθυμούσε να γίνει πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, θέση που έλαβε όμως η Λίζα Γκρίνφιλντ-Τόμας, η οποία διαθέτει εμπειρία ετών.

Σύμφωνα με αναλυτές, το ενδεχόμενο να διοριστεί ο Μπούτιτζιτζ πρεσβευτής στην Κίνα εμπεριέχει ρίσκο, δεδομένου ότι οι σχέσεις των δυο μεγάλων δυνάμεων έχουν επιδεινωθεί σημαντικά κατά την διάρκεια της θητείας του Τραμπ, την ώρα που ο Μπάιντεν έχει και αυτός ανάλογες απόψεις για τις πρακτικές του Πεκίνου. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισραηλινός βομβαρδισμός ξεκλήρισε οικογένεια στον Λίβανο-Αυξάνεται η δημοτικότητα του Νετανιάχου

Δημοσκόπηση θέλει τη δημοτικότητα του Νετανιάχου να αυξάνεται στο Ισραήλ, που συνεχίζει να χτυπά τον Λίβανο, ξεκληρίζοντας μια οικογένεια σε ένα από τα χτυπήματά του.
ΣΥΝΑΦΗ

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα