ΑΘΗΝΑ
08:39
|
01.07.2026
Ο ΥΠΕΞ της Συρίας θα έχει σημαντικές συνομιλίες με Ρώσους και Ισραηλινούς αξιωματούχους.
Άσαντ αλ Σαϊμπάνι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διαδοχικές επισκέψεις σε Μπακού και Μόσχα θα πραγματοποιήσει σήμερα, Πέμπτη, ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Άσαντ αλ Σαϊμπάνι στο πλαίσιο κινήσεων εξομάλυνσης των σχέσεων με τις δύο χώρες.

Αρχικά ο Σαϊμπάνι θα μεταβεί (εκτός απροόπτου) στη Μόσχα όπου θα επισκεφθεί στο υπουργείο Εξωτερικών. Ο Σαϊμπάνι θα γίνει έτσι ο πιο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της νέας κυβέρνησης του τζιχαντιστή Προέδρου Άχμαντ αλ Σαράα που θα μεταβεί στη Ρωσία, χώρα που διατηρεί μία αεροπορική και μία ναυτική βάση σε Χμέιμιμ Λατάκειας και Ταρτούς.

Στη συνέχεια ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας αναμένεται να μεταβεί (για ακόμη μία φορά) στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν για να συναντήσει τον Ισραηλινό υπουργό Στρατηγικών Υποθέσεων Ρον Ντέρμερ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ισραηλινής εφημερίδας Times of Israel που επικαλείται διπλωματικές πηγές στη συνάντηση των Σαϊμπάνι και Ντέρμερ θα συζητηθεί αναλυτικά η κατάσταση «ασφαλείας» στη Νότια Συρία .

Οι υπουργοί Συρίας και Ισραήλ συναντήθηκαν την περασμένη βδομάδα στο Παρίσι βλέποντας αργότερα και τον Αμερικανό ειδικό απεσταλμένο στη Συρία και πρέσβη των ΗΠΑ στην Τουρκία, Τομ Μπάρακ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Ξενοφοβικές διαδηλώσεις κατά μεταναστών σε μεγάλες πόλεις κατά της Νότιας Αφρικής

Καμία πρόοδος στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κούβας

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης σχεδιάζουν οι Γάλλοι Πράσινοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα