ΑΘΗΝΑ
18:01
|
22.07.2026
Ο Μάικ Τζόνσον, πρόεδρος της βουλής Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, μετέβη σήμερα στα κατεχόμενα και επισκέφθηκε τον εποικισμό Ariel.
Ο Μάικ Τζόνσον με Εβραίους έποικους σε παλαιστινιακές κατεχόμενες περιοχές
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στον παράνομο εβραϊκό εποικισμό Ariel της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης μετέβη σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Μάικλ Τζόνσον, που είναι τρίτος στην πολιτική ιεραρχία στις ΗΠΑ, μετά τον Πρόεδρο Ντ. Τραμπ και τον Αντιπρόεδρο Τζ. Ντ.Βανς.

Ο Τζόνσον συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Κέλι Λάρι έφθασε στο Ισραήλ ως προσκεκλημένος αμερικανο-εβραϊκού λόμπι.

Ο Μάικ Τζόνσον μετά συζύγου κάνουν πως φυτεύουν δέντρο σε εβραϊκό εποικισμό

Ισχυρίστηκε ότι η επίσκεψή του είναι «ιδιωτική» ωστόσο η επιλογή του να μεταβεί και να φωτογραφική σε εβραϊκό εποικισμό κατεχόμενης παλαιστινιακής περιοχής σημειολογικά είχε ισχυρή πολιτική σημασία δεδομένου πως έτσι έγινε ο πιο υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος που έκανε ποτέ επίσκεψη σε παράνομο εποικισμό, επιδιώκοντας να προσδώσει επίφαση «νομιμότητας».

Η οργισμένη αντίδραση του παλαιστινιακού ΥΠΕΞ

Όπως ήταν αναμενόμενο η επίσκεψή στον εποικισμό Ariel προκάλεσε την έντονη αντίδραση του παλαιστινιακού υπουργείου Εξωτερικών, επισημαίνοντας πως πρόκειται για «κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, των διεθνών αποφάσεων, των αραβικών και αμερικανικών προσπαθειών για τερματισμό του πολέμου, ανάσχεση του κύκλου βίας και επίτευξης ηρεμίας».

Η ίδια ανακοίνωση καταλήγει ως εξής:

«Το υπουργείο βλέπει αυτό το γεγονός ως ενθάρρυνση των εγκλημάτων εποίκων, των πράξεων εποίκων και της κατάσχεσης παλαιστινιακής γης, σε σαφή αντίφαση με την δεδηλωμένη αμερικανική θέση σχετικά με τους εποικισμούς και τις επιθέσεις εποίκων».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Ξενοφοβικές διαδηλώσεις κατά μεταναστών σε μεγάλες πόλεις κατά της Νότιας Αφρικής

Καμία πρόοδος στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κούβας

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης σχεδιάζουν οι Γάλλοι Πράσινοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα