ΑΘΗΝΑ
08:36
|
28.04.2024
Οι αγρότες και οι αγρότισσες του χωριού Σκοπιά, Φαρσάλων απαντούν στα στημένα εντιτόριαλ μόδας αποδεικνύοντας ότι η αγροτιά δεν είναι μόνο τίμια αλλά και σέξι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απάντηση στα στημένα εντιτόριαλ μόδας δίνουν οι αγρότες και οι αγρότισσες του χωριού Σκοπιά, Φαρσάλων αποδεικνύοντας ότι η αγροτιά δεν είναι μόνο τίμια αλλά και σέξι.

Οι νέοι αγρότες και οι αγρότισσες του χωριού ποζάρουν με επαγγελματικό αέρα και φωτογραφίζονται στις καθημερινές δουλειές τους για το “καυτό” ημερολόγιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκοπιάς, το οποίο ανατρέπει τα αισθητικά στερεότυπα περί αγροτικής ζωής.

Στο νέο ημερολόγιο διασταυρώνεται το παρελθόν με το παρόν, με τη νέα γενιά των αγροτών να αναλαμβάνει ρόλο πρωταγωνιστή, σε μία δύσκολη εποχή με την προσδοκία ότι η συγκομιδή του 2021 θα φέρει περισσότερους καρπούς απ’ ότι εκείνη του 2020.

Στην φετινή έκδοση, φιλοξενούνται για πρώτη φορά και τα κορίτσια του χωρίου βάζοντας τα γυαλιά στις ακριβοπληρωμένες σταρ των ημερολογίων Pirelli. Στο όργωμα, στη σπορά και στην συγκομιδή, στο πότισμα, στο άρμεγμα, στο σκάψιμο και στο φόρτωμα, χαμογελαστοί και σέξι οι νέοι του χωριού διηγούνται την καθημερινότητά τους μέσα από μία σειρά φωτογραφιών που αντιστοιχούν στις εποχικές αγροτικές εργασίες.

“Πρόκειται για το νέο μας ημερολόγιο για το 2021, το οποίο αποτελείται από παιδιά του χωριού μας, από 10 αγόρια και 4 κορίτσια, ποζάροντας σε καθημερινές εργασίες καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, έτσι ώστε να στρέψουμε τον κόσμο πίσω στα χωριά μας, να αποκτήσουν ξανά την παλιά αίγλη που έχουν χάσει”, εξηγεί ο πρόεδρος του χωριού και του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκοπιάς, Ηλίας Τσούτσος.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να παραγγείλουν το ημερολόγιο από την σελίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκοπιάς στο Facebook.

Φωτογραφίες: Γιάννης Αρσενόπουλος – Lightroom

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία – ifarsala.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα