ΑΘΗΝΑ
19:21
|
27.04.2024
Ο κύριος αντιπολιτευόμενος συνασπισμός της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας ζήτησε την Κυριακή να αναβληθούν οι εκλογές της 27ης Δεκεμβρίου λόγω της βίας από ένοπλες ομάδες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο κύριος αντιπολιτευόμενος συνασπισμός της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας ζήτησε την Κυριακή να αναβληθούν οι εκλογές της 27ης Δεκεμβρίου λόγω της βίας από ένοπλες ομάδες έξω από την πρωτεύουσα Μπανγκί, αλλά η κυβέρνηση επέμεινε ότι η ψηφοφορία θα προχωρήσει.

Το Σάββατο, οι αρχές κατηγόρησαν τον πρώην πρόεδρο Φρανσουά Μποζιζέ ότι σχεδίασε πραξικόπημα μετά την απόρριψη της υποψηφιότητάς του.

Οι μάχες ανάμεσα στις ένοπλες ομάδες και τον κυβερνητικό στρατό συνεχίστηκαν για ώρες και σε πολλές πόλεις της επικράτειας, φτάνοντας στην Μπαίκι, πόλη μόλις 100 χιλιόμετρα έξω από την πρωτεύουσα.

Η αντιπολιτευόμενη συμμαχία, που ονομάζεται Cod2020, η οποία περιλαμβάνει και τον Μποζιζέ δήλωσε ότι η βία εμποδίζει τους προεδρικούς και κοινοβουλευτικούς υποψηφίους να εκστρατεύσουν και καταγγέλλουν καταστροφή εκλογικού υλικού και απειλές σε σχεδόν όλα τα επαρχιακά κέντρα, χωρίς να παρέχει ωστόσο περισσότερες λεπτομέρειες.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση, δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, Άνζ Μαξίμ Καζαγκουί, δήλωσε πως «δεν υπάρχει σχέδιο Β, και οι εκλογές θα διεξαχθούν στην προκαθορισμένη ημερομηνία».

Υπενθυμίζεται πως ο Μποζιζέ εκδιώχθηκε από την εξουσία το 2013, κατόπιν εξέγερσης των μουσουλμάνων Σελέκα, γεγονός που προκάλεσε αντίποινα από χριστιανικές πολιτοφυλακές.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Σακελλαρίδης: «Το σημαντικό για τη Νέα Αριστερά, είναι να πετύχουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα