ΑΘΗΝΑ
16:29
|
09.06.2026
Ο Ρώσος πρέσβης στον ΟΗΕ, Βασίλι Νεμπένζια, εξήγησε πως η χώρα του δεν αναγνωρίζει την επαναφορά κυρώσεων κατά του Ιράν όπως τις μεθόδευσαν δυτικές χώρες.
Ο πρέσβης της Ρωσίας στον ΟΗΕ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία δεν αναγνωρίζει την επαναφορά των διεθνών κυρώσεων του ΟΗΕ κατά του Ιράν,  όπως επιχειρήθηκε προ ημερών από Γερμανία, Γαλλία και Βρετανία.

Αυτό ξεκαθάρισε απόψε μιλώντας σε δημοσιογράφους στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη ο Ρώσος πρέσβης στα Ηνωμένα Έθνη, Βασίλι Νεμπένζια.

«Ζούμε σε δύο παράλληλες πραγματικότητες, επειδή για κάποιους συνέβη επαναφορά των κυρώσεων και για μας δεν συνέβη» εξήγησε ο Ρώσος πρέσβης, λίγες ώρες αφότου η χώρα του ανέλαβε για τον μήνα Οκτώβριο την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Πριν μία βδομάδα, το Ιράν επιβεβαίωσε επίσημα την παραλαβή σύγχρονων ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών MiG-29, επιχειρώντας να εκσυγχρονίσει την αεροπορία της παρά τις δεκαετίες κυρώσεων, και ενόψει προετοιμασιών του Ισραήλ για ένα νέο γύρο σύγκρουσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τι έκανε ο Τραμπ στους τελικούς του NBA: Και γκαντέμης και ανεπιθύμητος (video)

Οργή στη Ρώμη με τον Μπεν Γκβιρ του Ισραήλ για τον χαρακτηρισμό «χώρα της σαγιονάρας» για την Ιταλία

Μουντιάλ: Το Ιράν καταγγέλλει τις ΗΠΑ για ακύρωση των εισιτηρίων των οπαδών του

Νέα καταγγελία κατά της Maersk: Εξακολουθεί να εφοδιάζει στρατιωτικά το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα