Ο 25χρονος τυφλός παραολυμπιονίκης, Νάσος Γκαβέλας, με οδηγό τον Δημήτρη Χρυσάφη, κατέκτησε απόψε το χρυσό μετάλλιο κάνοντας χρόνο 10,96 στα 100 μέτρα Τ11 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παραστίβου στο Νέο Δελχί της Ινδίας.
Με το αποτέλεσμα αυτό υπερασπίστηκε υπερήφανα τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή που είχε κερδίσει πριον δύο χρόνια στο Παρίσι.

Ο Γκαβέλας έχει αναδειχθεί δύο φορές νικητής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο το 2021 και στο Παρίσι το 2024, ενώ έχει και χρυσά μετάλλια στα 100μ. Τ12 από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα του 2018 στο Βερολίνο και του 2019 στο Μπίντγκοτζ.
Ο 25χρονος τυφλός πρωταθλητής έχασε την όρασή του όταν ήταν παιδί εξαιτίας της γονιδιακής ασθένειας Στάργκαρντ, που εκδηλώνεται σταδιακά με αποτέλεσμα την προοδευτική μείωση της όρασης. Είναι μια κληρονομική νόσος του αμφιβληστροειδή χιτώνα.
