Πριν συμπληρωθεί ένα 24ωρο από την παράδοση των 24 εν ζωή Ισραηλινών ομήρων στο πλαίσιο της συμφωνίας εκεχειρίας του σχεδίου Τραμπ, η Χαμάς προχώρησε σε δύο κινήσεις επί του πεδίου. Αφενός συνέχισε την αστυνόμευση των περιοχών της Λωρίδας της Γάζας από όπου αποχώρησαν τα ισραηλινά στρατεύματα (έχοντας τις ευλογίες του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σύμφωνα με σχετική δήλωση που έκανε κατά την επιστροφή του στις ΗΠΑ από το Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου). Αφετέρου, προχώρησαν σε ξεκαθάρισμα «λογαριασμών» με μέλη ένοπλων συμμοριών ή φατριών που συνεργάστηκαν με τον ισραηλινό στρατό ή διενεργούσαν «επιχειρήσεις» κατασκοπείας και παρακολούθησης για λογαριασμό του.
🚨 #Hamas is currently doing MASS #EXECUTIONS of #Gazans who they believe collaborated with #Israel and #Trump.
— THEWATCHTOWERS (@THEWATCHTOWERS) October 14, 2025
This comes after the #hostages have been freed.
They are doing this in front of young #children! while chanting the name of their "god".#Barbaric #Philistines. pic.twitter.com/7bkZV9Wy4v
Σύμφωνα με παλαιστινιακά, ισραηλινά ΜΜΕ που συνοδεύονται από αναρτήσεις σχετικών βίντεο σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης υπολογίζεται πως εκτελέστηκαν δημοσίως τουλάχιστον 33 άτομα σε διάφορες συνοικίες της πόλης της Γάζας και άλλες περιοχές της Λωρίδας.
Σε βίντεο που αναρτήθηκαν σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης μασκοφόροι μαχητές της Χαμάς εμφανίζονται να αναγκάζουν άνδρες να γονατίσουν στο έδαφος και να τους εκτελούν σε κοντινή απόσταση ενώ πλήθη δεκάδων ατόμων φώναζαν «Ο Θεός είναι μεγάλος» (Allahu Akbar).
Ωστόσο, οι περιοχές στις οποίες έγιναν οι φερόμενες εκτελέσεις δε στάθηκε εφικτό να γίνουν γνωστές ή να επιβεβαιωθούν από διεθνή Μέσα Ενημέρωσης όπως το πρακτορείο Reuters.
