ΑΘΗΝΑ
08:54
|
05.06.2026
Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 18 τραυματίστηκαν από έκρηξη που συγκλόνισε εργοστάσιο πυρομαχικών στην πόλη Κοπέισκ στα Ουράλια.
Ατύχημα λέει ο τοπικός κυβερνήτης, διαψεύδοντας πληροφορίες για πλήγμα drone
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 18 ακόμα τραυματίστηκαν από δύο εκρήξεις που συγκλόνισαν εργοστάσιο πυρομαχικών στην πόλη Κοπέισκ στα Ουράλια, αργά το βράδυ της Τετάρτης, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιφέρειας Τσελιάμπινσκ, Αλεξέι Τέκσλερ, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έφτασαν στο σημείο και αντιμετώπισαν την πυρκαγιά που ακολούθησε τις εκρήξεις, ενώ δεν υπήρξε απειλή για τους κατοίκους της πόλης ή για τις πολιτικές εγκαταστάσεις στην περιοχή.

Πληροφορίες αναφέρουν πως πέντε από τους τραυματίες παραμένουν σε σταθερή αλλά σοβαρή κατάσταση, ενώ εξακολουθούν οι έρευνες για το κατά πόσο υπάρχουν αγνοούμενοι, με ρωσικά μέσα να κάνουν λόγο για 12 άτομα που αναζητούνται.

Οι συνθήκες του συμβάντος διερευνώνται, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για ατύχημα λόγω παραβίασης των κανόνων ασφαλείας.

«Διεξάγεται έρευνα και θα διαπιστωθούν όλες οι συνθήκες της τραγωδίας. Θέλω να τονίσω για άλλη μια φορά ότι δεν πρόκειται για επίθεση με UAV», έγραψε ο τοπικός κυβερνήτης, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διπλό χτύπημα στα βόρεια προάστια: Ανατίναξαν ΑΤΜ στα Βριλήσσια και πυρπόλησαν οχήματα στο Μαρούσι

Ημέρα διαλόγου στη Θεσσαλονίκη: Προϋποθέσεις για μια κυρίαρχη χώρα

Κανάρια Νησιά και Λαμπεντούζα: Ο Πάπας Λέων στα «θερμά σημεία» του μεταναστευτικού

«6ος Αγώνας RUN BIKE CARE 2026» την Κυριακή 7 Ιουνίου-Ποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα