ΑΘΗΝΑ
00:54
|
29.09.2024
Σε συμφωνία για τις μελλοντικές τους σχέσεις φαίνεται πως κατέληξαν αργά απόψε οι διαπραγματευτές Ηνωμένου Βασιλείου και ΕΕ μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις περίπου 10 μηνών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε συμφωνία για τις μελλοντικές τους σχέσεις φαίνεται πως κατέληξαν αργά απόψε οι διαπραγματευτές  Ηνωμένου Βασιλείου και ΕΕ μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις περίπου 10 μηνών υποστηρίζουν πληροφορίες του αμερικανικού δικτύου Bloomberg.

Οι διαπραγματευτικές ομάδες φέρεται πως επικεντρώνουν την προσοχή τους σε λεπτομέρειες της συμφωνίας που ωστόσο θα αποκτήσει νομική ισχύ μόνο εφόσον εγκριθεί από την κυβέρνηση του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον και την Ευρωπαϊκή ΄Ένωση και τις κυβερνήσεις των χωρών-μελών και το ευρωκοινοβούλιο.

Αυτό σημαίνει πως έως τότε ελλοχεύει ο κίνδυνος κάτι να πάει στραβά και να σκαλώσει η ολοκλήρωση της διαδικασίας για να τεθεί η συμφωνία σε ισχύ.

Το κλειδί για την επίτευξή της φαίνεται πως κρατά η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν που είχε αναλάβει από χτες το βάρος της διαπραγματευτικής διαδικασίας σε συνεχή επαφή με τις κυβερνήσεις της Βρετανίας και των χωρών της ΕΕ.

Η εξέλιξη που συνέβαλε στην επίτευξη της βασικής συμφωνίας δεν έγινε άμεσα γνωστή. Ωστόσο τα πιο μεγάλα εμπόδια είχαν προβάλει τα ζητήματα που αφορούν τα δικαιώματα αλιείας χωρών της ΕΕ στα βρετανικά εγχώρια ύδατα και συνιστούν μπίζνες με τζίρο εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ ετησίως.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα