ΑΘΗΝΑ
10:29
|
13.06.2026
Οι Κολομβιανοί έχουν ήδη χύσει αίμα «για να μην βάζουν τόση κοκαΐνη στο κεφάλι τους αυτοί οι "σκληροί" γκρίνγκος», δήλωσε ο Γκουστάβο Πέτρο.
Ο πρόεδρος Γκουστάβο Πέτρο στη Στρατιωτική Σχολή Χοσέ Μαρία Κόρντοβα στην Μπογκοτά
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος Γκουστάβο Πέτρο κάλεσε χθες τον στρατό της Κολομβίας να υπερασπιστεί την κυριαρχία της χώρας «με τη ζωή του» απέναντι στις απειλές από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Αυτή είναι η εντολή του ανώτατου διοικητή των Στρατιωτικών Δυνάμεων της Κολομβίας, κληρονόμου του Χοσέ Μαρία Μέλο, του τελευταίου στρατηγού του Απελευθερωτικού Στρατού και του Μπολιβάρ, ​​του πρώτου διοικητή του: Εδώ υπερασπιζόμαστε την κυριαρχία με τη ζωή μας!», είπε.

«Προειδοποιούμε ότι η Κολομβία δεν θα επιτρέψει να απειληθεί και ότι όποιος περάσει από τις απειλές στη δράση θα ξυπνήσει μόνο τον αμερικανικό ιαγουάρο που κοιμάται στην καρδιά του λαού», τόνισε ο Πέτρο κατά τη διάρκεια τελετής για αξιωματικούς στη Στρατιωτική Σχολή Χοσέ Μαρία Κόρντοβα στην Μπογκοτά.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Κολομβιανός πρόεδρος απάντησε σε πρόσφατα σχόλια του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

«Έχω ακούσει ότι η Κολομβία παράγει κοκαΐνη. Έχουν εργοστάσια παραγωγής κοκαΐνης και μετά μας την πουλάνε… Όποιος το κάνει αυτό και την πουλάει στη χώρα μας είναι εκτεθειμένος σε επιθέσεις», δήλωσε την Τρίτη ο Τραμπ, όταν αποκάλυψε ότι η κυβέρνησή του εξετάζει το ενδεχόμενο να ξεκινήσει «επίγειες επιθέσεις».

«Η Κολομβία δεν απειλείται… Ως άνθρωποι, συμμετέχουμε σε διάλογο, αλλά δεν απειλούμαστε», επανέλαβε ο Πέτρο, τονίζοντας τον αγώνα της Κολομβίας κατά της διακίνησης ναρκωτικών εντός της επικράτειάς της.

«Εδώ έχουμε χύσει αίμα με το λίτρο… Κανείς δεν το έχει υπολογίσει. Ένας τρομερός αριθμός – αίμα και περισσότερο αίμα στον αγώνα κατά της διακίνησης ναρκωτικών για μισό αιώνα, ώστε αυτοί οι “σκληροί” γκρίνγκος να μην βάζουν τόση κοκαΐνη στο κεφάλι τους. Και μας ευχαριστούν με μια προσβολή; Όχι, δεν έχουν κανένα λόγο να μας προσβάλλουν. Δεν έχουν πεθάνει εδώ πέρα. Εμείς έχουμε πεθάνει!», τόνισε ο Κολομβιανός πρόεδρος.

Πάρα πολλοί Κολομβιανοί στρατιώτες, αστυνομικοί και πολίτες έχουν πεθάνει στα χέρια του οργανωμένου εγκλήματος «για να έρθουν και να μας πουν σήμερα ότι δεν καταπολεμούμε τη διακίνηση ναρκωτικών», είπε.

Νωρίτερα, ο Πέτρο είχε ήδη απαντήσει στην απειλή του Τραμπ, όταν τον κάλεσε να συμμετάσχει στην καταστροφή εργαστηρίων διακίνησης ναρκωτικών στη χώρα της Νότιας Αμερικής. Υπενθύμισε επίσης στον Ρεπουμπλικάνο ηγέτη ότι οι κολομβιανές αρχές καταστρέφουν κατά μέσο όρο εννέα εργαστήρια ναρκωτικών κάθε μέρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μεξικό: Η Αγιούσο και ο «εκπολιτιστής» των βαρβάρων ινδιάνων «κονκισταδόρ» Ερνάν Κορτές

Στη Ρόδο το Σάββατο, 13/6 ο Μητσοτάκης

Ιρανός ΥΠΕΞ: Εμείς είμαστε οι νικητές αυτού του πεδίου – Είμαστε υπόχρεοι στο λαό

Η Καρυστιανού είδε και κατέλαβε όλα όσα βλέπουν οι πολίτες στο νοσοκομείο Αττικόν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα