ΑΘΗΝΑ
12:24
|
30.04.2024
Η Μόσχα προειδοποίησε ότι η αύξηση της δυτικής στρατιωτικής δραστηριότητας κοντά στα ρωσικά σύνορα μπορεί να έχει επικίνδυνες συνέπειες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αυξημένη δραστηριότητα του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα μπορεί κάποια μέρα να οδηγήσει σε “σοβαρό επεισόδιο”, προειδοποιεί ανώτερος αξιωματούχος της Μόσχας.

Η Μόσχα προειδοποίησε ότι η αύξηση της δυτικής στρατιωτικής δραστηριότητας κοντά στα ρωσικά σύνορα μπορεί τελικά να έχει επικίνδυνες συνέπειες καθώς φέτος πλησίασαν στην ρωσική επικράτεια πολύ περισσότερα πλοία και αεροπλάνα.


Μιλώντας στην εφημερίδα Rossiyskaya Gazeta, ο Ρώσος αναπληρωτής υφυπουργός Άμυνας Αλεξάντερ Φομίν, υπενθύμισε κάποιες πρόσφατες εκκλήσεις κατηγορώντας τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους ότι χρησιμοποιούν “επιθετική ρητορική”.

“Το 2020, η δραστηριότητα των αεροπορικών και ναυτικών δυνάμεων [του ΝΑΤΟ] έχει αυξηθεί σημαντικά και καταστάσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρά επεισόδια αναδύονται συνεχώς”, δήλωσε ο Φομίν.

“Αυτές οι ενέργειες ήταν καθαρά προκλητικές. Τα περιστατικά αποφεύχθηκαν μόνο χάρη στο υψηλό επίπεδο επαγγελματικής εκπαίδευσης των Ρώσων πιλότων και ναυτικών,” διευκρίνισε ο Φομίν.


Συγκεκριμένα, ο Φομίν υπενθύμισε ότι το ΝΑΤΟ είχε πραγματοποιήσει ναυτική άσκηση την ημέρα των εορτασμών της Ημέρας Νίκης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και ότι καταγράφηκαν πολλές πτήσεις αμερικανικών αεροπλάνων “σε άμεση γειτνίαση με τα ρωσικά σύνορα”.

Η Ρωσία μπορεί να αποσυρθεί από τη Συνθήκη “Ανοιχτοί Ουρανοί” εάν οι υπόλοιποι υπογράφοντες αρνούνται να δεσμευτούν ότι δεν θα κοινοποιήσουν δεδομένα στις ΗΠΑ, τόνισε ο Φομίν.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας υπενθύμισε επίσης δύο πρόσφατα περιστατικά, στα οποία Βρετανοί και Αμερικανοί καταστροφείς εισήλθαν σε σε χωρικά της ύδατα. Τον περασμένο μήνα, όταν το ρωσικό ναυτικό απείλησε το αμερικανικό αντιτορπιλικό”John McCain”, να απομακρυνθεί από τα ρωσικά χωρικά ύδατατα, κοντά στο Βλαδιβοστόκ, οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν τους ισχυρισμούς της Μόσχας “υπερβολικούς”.

“Είμαστε προετοιμασμένοι για έναν επαγγελματικό και εποικοδομητικό διάλογο με την προϋπόθεση τη τήρησης των αρχών του αμοιβαίου σεβασμού και των αμοιβαίων συμφερόντων”, κατέληξε ο Φομίν.

Πηγή: RT

Φωτογραφία: © Wikipedia / Dmitry Terekhov

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συνομιλίες συμφιλίωσης μεταξύ Χαμάς-Φατάχ στο Πεκίνο

Φιλιππίνες και Κίνα σε νέα αντιπαράθεση για αμφισβητούμενο ύφαλο

Την αποπομπή του Βαρτζόπουλου από κυβέρνηση και Κ.Ο. ζήτησε ο Κασσελάκης

Ρωσικό «δάκτυλο» βλέπουν οι Εσθονοί για τη διατάραξη σήματος GPS στο Τάρτο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα