ΑΘΗΝΑ
16:30
|
06.10.2024
Είκοσι τρεις συρμοί καθυστέρησαν για περίπου μία ώρα κατά τη διάρκεια της επιχείρηση διάσωσης του απαρηγόρητου πτηνού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συγκίνηση προκάλεσε στη Γερμανία, κύκνος που πενθούσε το ταίρι του πάνω στις ράγες των σιδηροδρόμων με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία 23 τρένων για σχεδόν μια ώρα, καθώς το πτηνό αντιστεκόταν σε κάθε προσπάθεια απομάκρυνσής του από τους πυροσβέστες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, το ζευγάρι των κύκνων πετούσε πάνω από τις ράγες τρένων υψηλής ταχύτητας που συνδέουν την Κάσελ με την Γκέτινγκεν, στην κεντρική Γερμανία, όταν το ένα από αυτά σκοτώθηκε, πιθανότατα διότι άγγιξε τα ηλεκτροφόρα καλώδια.

Απαρηγόρητο το ταίρι του, περέμενε δίπλα στον νεκρό σύντροφό του αντιστεκόμενο στις προσπάθειες που έκαναν οι σιδηροδρομική υπάλληλοι για να το απομακρύνουν από τις ράγες.

Χρειάστηκε να επέμβουν πυροσβέστες με ειδικό εξοπλισμό για να απομακρύνουν τον νεκρό κύκνο και το θλιμένο ταίρι του, από το σημείο. Ο κύκνος που διασώθηκε τελικά αφέθηκε ελεύθερος στον ποταμό Φούλντα.

Είκοσι τρεις συρμοί καθυστέρησαν περίπου σαράντα λεπτά της ώρας, κατά τη διάρκεια της επιχείρηση διάσωσης.

Το περιστατικό φαίνεται να επιβεβαιώνει τους ρομαντικούς μύθους ότι οι κύκνοι προσπαθούν να μείνουν ζευγάρι με το ταίρι τους όλη τους τη ζωή. Άποψη που διατυπώνει και η Βρετανική Εταιρεία για την Προστασία των Πτηνών.

Πηγή: The Guardian

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

ΣΥΡΙΖΑ: Αλλαγή της ημερομηνίας του Συνεδρίου-Αποχώρησαν οι Kasselistas από τη συνεδρίαση της ΚΕ (upd)

Τη μετάθεση του έκτακτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ κατά μια εβδομάδα αργότερα, στις 8-10 Νοεμβρίου εισηγήθηκε προς την Κ.Ε. η Πολιτική Γραμματεία-Διαφώνησε η Θεοδώρα Τζάκρη.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα