ΑΘΗΝΑ
16:31
|
09.06.2026
Οι σημερινές επιδρομές του Ισραήλ σε χωριά του Νοτίου Λιβάνου προκάλεσαν το θάνατο 4 ανθρώπων. Το ένα ήταν ένα αγοράκι 4 ετών.
Ισραηλινές επιδρομές στο Νότιο Λίβανο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το θάνατο τεσσάρων Λιβανέζων, μεταξύ των οποίων ένα παιδάκι  μόλις τεσσάρων ετών, προκάλεσαν σήμερα οι επιδρομές του Ισραήλ στο Νότιο Λίβανο κατά νέα, πολλοστή παραβίασή της συμφωνίας εκεχειρίας της 27ης Νοέμβρη 2024.

Η δικαιολογία που επικαλέστηκε ο στρατός του Ισραήλ για το νέο έγκλημα σε βάρος του λαού του Λιβάνου ήταν η στόχευση «τρομοκρατών» της Χεζμπολάχ στα χωριά Γιανούχ και Άιτα αλ Σάαμπ.

Οι αιματηρές επιδρομές έγιναν μερικές ώρες μετά την χερσαία εισβολή που πραγματοποίησαν νωρίτερα προχωρώντας στην απαγωγή μέλους της οργάνωσης «Τζαμάα αλ Ισλαμίγια».

Οι επιθέσεις αυτές προκάλεσαν την εύλογη αντίδραση της Χεζμπολάχ που εκτίμησε πως σηματοδοτούν «επικίνδυνη κλιμάκωση» και την «έναρξη μιας νέας φάσης της ισραηλινής επιθετικότητας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τι έκανε ο Τραμπ στους τελικούς του NBA: Και γκαντέμης και ανεπιθύμητος (video)

Οργή στη Ρώμη με τον Μπεν Γκβιρ του Ισραήλ για τον χαρακτηρισμό «χώρα της σαγιονάρας» για την Ιταλία

Νέα καταγγελία κατά της Maersk: Εξακολουθεί να εφοδιάζει στρατιωτικά το Ισραήλ

Νεκροί και μαζική έξοδος αμάχων από την Τύρο κι άλλες περιοχές του νοτίου Λιβάνου καθώς το Ισραήλ αγνοεί τις «συμφωνίες» του Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα