ΑΘΗΝΑ
20:47
|
04.06.2026
Πέντε σκίτσα για το κύμα βίας των καρτέλ μετά τον θάνατο του βαρόνου τους, «Ελ Μέντσο».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έως και 10.000 στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στο δυτικό τμήμα του Μεξικού για να σταματήσει το κύμα βίας και αντεκδίκησης που προκάλεσε ο θάνατος του αρχηγού του διαβόητου καρτέλ «Χαλίσκο». Ο 59χρονος αρχηγός του καρτέλ «Ελ Μέντσο» Οσεγκέρα Σερβάντες, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών, όταν ο μεξικανικός στρατός προσπάθησε να τον συλλάβει σε μια επιδρομή που υποστηρίχθηκε σε πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών της Ουάσιγκτον.

Πόλεμος στο Μεξικό. Σκίτσο του Νιγηριανού Kenny Tosh

Μεξικό: Όμορφο και Λαβωμένο. Σκίτσο του Αμερικανού Allan McDonald

Οι ΗΠΑ πιέζουν τον νότιο γείτονά τους να λάβει πιο επιθετικά μέτρα κατά των ομάδων που διακινούν φαιντανύλη, μεθαμφεταμίνη και κοκαΐνη. Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ, δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι «δεν υπήρξε συμμετοχή των δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών στην επιχείρηση», αλλά «πολλή ανταλλαγή πληροφοριών».

Σκίτσο του Καναδού Dale Cummings

Οι συμμορίες του τεράστιου δικτύου ναρκωτικών «Χαλίσκο» έχουν εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών στόχων, των δημόσιων συγκοινωνιών σε τουλάχιστον 20 μεξικανικές πολιτείες, καίνε αυτοκίνητα στους δρόμους και καταστήματα ενώ ο κόσμος τρομοκρατημένος παραμένει κλεισμένος στα σπίτια του.

Χάος στο Μεξικό. Σκίτσο του Βραζιλιάνου Thiago Lucas

Και ενώ φλέγεται σε πέντε μήνες το Μεξικό συνδιοργανώνει με τις ΗΠΑ το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοφαίρου.

Σκίτσο του Μεξικανού Guffo
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αριστερή… παραζάλη

Η εβδομάδα των διαλυτικών εξελίξεων στην αριστερά συνεχίζεται και σχολιάζεται στα σκίτσα της ημέρας.
ΣΥΝΑΦΗ

Αριστερή… παραζάλη

Το Μποφόρ έπεσε

Ο έρωτας της καρέκλας

Τραμπ… ζει ανάμεσά μας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα