ΑΘΗΝΑ
19:45
|
28.04.2024
Τουλάχιστον εννέα άτομα σκοτώθηκαν την Κυριακή από τρομοκρατική επίθεση σε λεωφορείο στην επαρχία Χαμά της Συρίας, αναφέρει η Al Watan.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον εννέα άτομα σκοτώθηκαν την Κυριακή (3/1) μετά από τρομοκρατική επίθεση σε λεωφορείο στην επαρχία Χαμά της Συρίας, σύμφωνα με στρατιωτική πηγή, αναφέρει η εφημερίδα Al Watan.

Σύμφωνα με την πηγή, οι μαχητές επιτέθηκαν σε επιβατικό όχημα ακολουθώντας τον αυτοκινητόδρομο Salamiyah-Raqqa.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Al-Masdar, η επίθεση πραγμάτοποιήθηκε από συμμορία που δραστηριοποιείται στην περιοχή, η οποία είναι μέρος της εξτρεμιστικής ομάδας των τζιχαντιστών του “Ισλαμικού Κράτους”. Σύριοι στρατιώτες που έφτασαν στη σκηνή καταδίωξαν τους μαχητές.

Στις 30 Δεκεμβρίου, μια άλλη συμμορία IS επιτέθηκε σε επιβατικό λεωφορείο στον αυτοκινητόδρομο Παλμίρα-Ντέιρ Εζόρ, με τραγικό απολογισμό 25 νεκρούς και 13 τραυματίες. Οι τραυτίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο του Ντέιρ Εζόρ.

Οι τρομοκράτες έχουν εντατικοποιήσει τις επιθέσεις τους από τις αρχές Δεκεμβρίου στο τρίγωνο των επαρχιών Χαλέπι, Χαμά και Ράκκα.

Η διοίκηση των Συριακών Ενόπλων Δυνάμεων ανέπτυξε στο σημείο της επίθεσης ενισχύσεις, οι οποίες βοήθησαν τις κυβερνητικές δυνάμεις να διατηρήσουν τον έλεγχο της στρατηγικής οδού προς το Χαλέπι. Κατά τη διάρκεια των μαχών, σκοτώθηκαν 39 μαχητές.

Πηγή: Tass

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Tα νομικά του σχεδίου Ανάν: Τι φοβερό μας μαθαίνουν για την Ελλάδα και την Κύπρο

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν συζητά νέο πρόγραμμα δανείων με την επικεφαλής του ΔΝΤ

Θεσσαλονίκη: Πολιορκία εκδήλωσης από αστυνομικές δυνάμεις

Μακρόν: Τα πυρηνικά όπλα της Γαλλίας θα πρέπει να αποτελούν μέρος της ευρωπαϊκής αμυντικής συζήτησης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα