ΑΘΗΝΑ
19:48
|
20.09.2024
Άφαντος είναι τους τελευταίους μήνες ο δισεκατομμυριούχος Τζακ Μα, συνιδρυτής του πλέον επιτυχημένου τεχνολογικού κολοσσού της Κίνας Alibaba.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άφαντος είναι τους τελευταίους μήνες ο δισεκατομμυριούχος Τζακ Μα, συνιδρυτής του πλέον επιτυχημένου τεχνολογικού κολοσσού της Κίνας Alibaba.

Ο Μα έχει να εμφανιστεί δημόσια ή δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τα τέλη Οκτωβρίου, λίγο προτού μπλοκάρει η πολυαναμενόμενη χρηματιστηριακή εγγραφή του οικονομικού εταίρου της εταιρείας AntGroup από τις κινεζικές ρυθμιστικές Αρχές.

Εν τω μεταξύ ο δισεκατομμυριούχος Κινέζος έλειπε και από το φινάλε ενός αφρικανικού τάλεντ σόου τον Νοέμβριο, το οποίο δημιούργησε ο ίδιος, όπου και αντικαταστάθηκε ως κριτής, παρότι όπως ο ίδιος ισχυριζόταν, ανυπομονούσε να συναντήσει τους φιναλίστ. Η Alibaba δήλωσε στο CNN International σήμερα τη Δευτέρα ότι ο Μα έπρεπε να λείψει από το φινάλε, εξαιτίας προβλήματους στον προγραμματισμό, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η εταιρία έχει βρεθεί στο στόχαστρο των κινεζικών αρχών για φερόμενη μονοπωλιακή συμπεριφορά. Όπως ανέφερε η Wall Street Journal την περασμένη εβδομάδα, επικαλούμενη Κινέζους αξιωματούχους και κυβερνητικούς συμβούλους που είναι εξοικειωμένοι με το θέμα το Πεκίνο επιδιώκει να συρρικνώσει την αυτοκρατορία του Μα και ενδεχομένως να αναλάβει μεγαλύτερο μερίδιο στις επιχειρήσεις του.

Όσο για την θυγατρική της Alibaba, AntGroup, οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές έχουν επικρίνει την εταιρεία για την απομάκρυνση των αντιπάλων τους από την αγορά και για ζημία των δικαιωμάτων των καταναλωτών.

Ενώ ο Μα δεν κατέχει πλέον θέσεις στο εκτελεστικό ή διοικητικό συμβούλιο σε καμία από τις εταιρείες των οποίων υπήρξε συνιδρυτής – παραιτήθηκε από εκτελεστικός πρόεδρος της Alibaba το 2019 – εξακολουθεί να είναι ο μεγαλύτερος μεμονωμένος μέτοχος της Alibaba.

Πηγές: CNN International

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα