ΑΘΗΝΑ
02:55
|
28.04.2024
«Η μετάλλαξη είναι ήδη τόσο διαδεδομένη που δεν μπορεί να σταματήσει.» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η πρωθυπουργός Μέτε Φρέντρικσεν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Δανία επέβαλε νέα μέτρα κλειδώματος σήμερα την Τρίτη με στόχο τον περιορισμό της ταχείας εξάπλωσης της νέας μετάλλαξης του κορονοϊού Covid-19 που πιστεύεται ότι είναι πιο μεταδοτική, δήλωσε η πρωθυπουργός της χώρας στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου .

Οι νέοι περιορισμοί περιλαμβάνουν τη μείωση του ορίου των δημόσιων συγκεντρώσεων σε πέντε από δέκα άτομα, ενώ ένας κανόνας απόστασης δύο μέτρων θα εισαχθεί σε δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων των καταστημάτων λιανικής.

Η Δανία επέβαλε σκληρό λοκντάουν τον Δεκέμβριο, που συμπεριλάμβανε το κλείσιμο μπαρ, εστιατορίων και άλλων μη απαραίτητων καταστημάτων, με σκοπό να περιορίσει μια ανησυχητική αύξηση του αριθμού των λοιμώξεων, η οποία ώθησε τα νοσοκομεία της χώρας στα όρια των δυνατοτήτων τους.

«Η μετάλλαξη είναι ήδη τόσο διαδεδομένη που δεν μπορεί να σταματήσει.» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η πρωθυπουργός Μέτε Φρέντρικσεν. «Αλλά μπορούμε να την καθυστερήσουμε και να επιβραδύνουμε τον ρυθμό μετάδοσης ώστε στο ενδιάμεσο να εμβολιάσουμε περισσότερους ανθρώπους».

Οι υγειονομικές αρχές εκτιμούν πως η μετάλλαξη του ιού θα είναι η κυρίαρχη εκδοχή του έως τα μέσα Φεβρουαρίου.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Ξεκινούν προγράμματα προληπτικού ελέγχου για 3 μορφές καρκίνου και καρδιαγγειακά νοσήματα

ΠΟΥ: Πίνουν και καπνίζουν περισσότερα παιδιά και έφηβοι στην Ευρώπη

Τι απαντά ο γιατρός για τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα