ΑΘΗΝΑ
20:39
|
27.04.2024
Κατά την εναρκτήρια ομιλία του στο Συνέδριο του Εργατικού Κόμματος, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας παραδέχτηκε ότι τα σχέδια οικονομικής ανάπτυξης έχουν αποτύχει.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην εναρκτήρια ομιλία στο Συνέδριο του Εργατικού Κόμματος που ξεκίνησε την Τρίτη, ο ηγέτης ανέφερε ότι σχεδόν όλοι οι στόχοι του πενταετούς αναπτυξιακού σχεδίου που καταρτίστηκε στο συνέδριο του 2016 δεν επιτεύχθηκαν, χαρακτηρίζοντας τις σημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κυβέρνησή του ως “άνευ προηγουμένου”.

Το συνέδριο στοχεύει να βοηθήσει τον Κιμ να δείξει στο ανήσυχο έθνος ότι έχει τον έλεγχο και να ενισχύσει την ενότητα απέναντι στην πανδημία και τις αυξανόμενες οικονομικές προκλήσεις. Ωστόσο, υπάρχει έντονη δυσπιστία για το αν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα βρεθούν οποιεσδήποτε θεμελιώδεις λύσεις για τις δυσκολίες της Βόρειας Κορέας, πολλές από τις οποίες οφείλονται στην οικονομική κακοδιαχείριση δεκαετιών και στην  επιδίωξη του Κιμ για ακριβά πυρηνικά όπλα.

Η ήδη πολιορκημένη οικονομία σφυροκοπήθηκε από το κλείσιμο συνόρων της Κίνας λόγω της πανδημίας, από μια σειρά φυσικών καταστροφών το περασμένο καλοκαίρι και την επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ για τον πυρηνικό εξοπλισμό.

Το 2018, ο Κιμ είχε ξεκινήσει συνομιλίες με τον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά οι συζητήσεις τους κατέληγαν σε αδιέξοδο λόγω της αντιπαράθεσης εξαιτίας κυρώσεων. Ο ανερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πιθανότατα θα διατηρήσει τις κυρώσεις και θα αποφύγει οποιαδήποτε άμεση συνάντηση με τον Κιμ έως ότου η Βόρεια Κορέα κάνει σημαντικά βήματα προς την αποπυρηνικοποίηση.

Πηγή: AP

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα