ΑΘΗΝΑ
16:39
|
24.06.2026
Θαλάσσιο μη επανδρωμένο σκάφος (USV) εντοπίστηκε στη νότια Λευκάδα από ψαράδες, προκαλώντας κινητοποίηση των αρχών και αυξημένο ενδιαφέρον του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Το σκάφος περιγράφεται ως μικρού μεγέθους, μαύρου χρώματος και υψηλών ταχυτήτων
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε επιχείρηση περισυλλογής ενός μυστηριώδους μη επανδρωμένου θαλάσσιου σκάφους (USV) προχώρησαν ψαράδες από τη Βασιλική Λευκάδας, όταν εντόπισαν το μαύρο ταχύπλοο μέσα σε θαλάσσια σπηλιά κοντά στο ακρωτήριο Δουκάτο, γνωστό και ως Κάβος της Κυράς.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, το περιστατικό σημειώθηκε στις 7 Μαΐου, όταν αλιείς της περιοχής αντιλήφθηκαν την παρουσία του σκάφους σε δυσπρόσιτο σημείο της ακτογραμμής. Όπως αναφέρεται, το μη επανδρωμένο σκάφος είχε ακόμη σε λειτουργία τον κινητήρα του κατά τη στιγμή του εντοπισμού του, γεγονός που προκάλεσε έντονο προβληματισμό για την προέλευση και την αποστολή του.

Οι ψαράδες προσέγγισαν με προσοχή το USV, το ασφάλισαν και στη συνέχεια το ρυμούλκησαν στο λιμάνι της Βασιλικής, όπου παραδόθηκε αρχικά στο Λιμενικό Σώμα και στη συνέχεια στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, που έχει αναλάβει τη φύλαξη και την εξέταση του σκάφους, ενώ το περιστατικό έχει καταγραφεί επισήμως.

Το σκάφος περιγράφεται ως μικρού μεγέθους, μαύρου χρώματος και υψηλών ταχυτήτων, φέροντας εξοπλισμό που παραπέμπει σε στρατιωτικού τύπου μη επανδρωμένη πλατφόρμα.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει αυξημένο ενδιαφέρον στις ελληνικές Αρχές ασφαλείας, καθώς πρόκειται για μία ασυνήθιστη περίπτωση εντοπισμού στρατιωτικού τύπου μη επανδρωμένου θαλάσσιου μέσου σε ελληνικά χωρικά ύδατα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Προειδοποίηση για «σιωπηλό λιμό» λόγω μείωσης των παραδόσεων βοήθειας

Η Γαλλία επιβεβαιώνει το πρώτο κρούσμα Έμπολα σε γιατρό που επέστρεψε από τη ΛΔ Κονγκό

Υπερψηφίστηκε το ψηφιακό ευρώ στο Ευρωκοινοβούλιο

Αύριο ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2026

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα