ΑΘΗΝΑ
06:22
|
20.09.2024
Ένας νεκρός κάθε 15 λεπτά στο Λος Άντζελες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκτός ελέγχου παραμένει η κατάσταση με τον νέο κορονοϊό στις Ηνωμένες Πολιτείες παρά την έναρξη των εμβολιασμών κατά της νόσου Covid-19. Χθες Πέμπτη το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς κατέγραψε περισσότερους από 4.000 θανάτους σε διάστημα μόλις 24 ωρών. Πρόκειται για νέο ημερήσιο ρεκόρ ενώ είναι επίσης η πρώτη φορά που οι θάνατοι από επιπλοκές της νόσου Covid-19 ξεπερνούν τις 4.000. Σύμφωνα με δεδομένα του αμερικανικού Πανεπιστημίου μέσα σε μία ημέρα πέθαναν 4.085 άνθρωποι και επιβεβαιώθηκαν σχεδόν 275.000 κρούσματα νέου κορονοϊού.

Ο ιός παρουσιάζει έξαρση σε πολλές πολιτείες, αλλά η Καλιφόρνια αντιμετωπίζει τα μεγαλύτερα προβλήματα. Την Πέμπτη για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα καταγράφηκαν περισσότεροι από 1.000 θάνατοι σε διάστημα 24 ωρών.

Στο Λος Άντζελες, ένας άνθρωπος υποκύπτει εξαιτίας της νόσου κάθε δεκαπέντε λεπτά της ώρας.  Σύμφωνα με την εφημερίδα Λος Άντζελες Τάιμς, γραφεία κηδειών είναι αναγκασμένα να αρνούνται τις υπηρεσίες τους σε οικογένειες που πενθούν, καθώς δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να διαχειριστούν άλλους νεκρούς. Οι αρχές στις περισσότερες κομητείες της Καλιφόρνιας, συμπεριλαμβανομένης αυτής του Λος Άντζελες — όπου τα ασθενοφόρα συχνά περιφέρονται για ατελείωτες ώρες προτού βρεθεί τελικά κρεβάτι σε νοσοκομείο για τους ανθρώπους που παραλαμβάνουν — έχουν επιβάλει μέτρα που περιορίζουν τις μετακινήσεις και τις δραστηριότητες.

Στο μεταξύ, ο αριθμός των Αμερικανών που έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού άγγιξε τα τουλάχιστον 5,9 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC). Σταγόνα στον ωκεανό καθώς θα χρειαστεί να εμβολιαστούν εκατοντάδες εκατομμύρια Αμερικανοί για να αντιμετωπιστεί η διάδοση του νέου ιού στη χώρα.

Πηγή: The Guardian

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Βρήκαν πτώμα γυναίκας σε παραλία της Πάτρας

Ιταλία: Δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία Boris

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα