Νεότερα στοιχεία για τη δραματική αύξηση του αριθμού των νεκρών από τις επιθέσεις του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο που συνεχίζονται καθημερινά παρά την «εκεχειρία» της 17ης Απρίλη έδωσε το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου.
Στην ανακοίνωσή του τονίζεται πως από τις 17 Απρίλη ως σήμερα, 12 Μαΐου 2026, το Ισραήλ σκότωσε πάνω από 380 Λιβανέζους.
Από τους 380, τα 22 ήταν παιδιά, οι 39 γυναίκες.
Από τις 2 Μαρτίου που ξεκίνησε η νέα φάση σύγκρουσης ανάμεσα σε Ισραήλ και Χεζμπολάχ οι νεκροί ξεπερνούν ήδη τους 2.900 και οι τραυματίες τα 8.500 άτομα.
Israeli strikes on Lebanon have killed 380 people since the April 17 ceasefire, including 22 children and 39 women, Lebanon’s health ministry says
— TRT World (@trtworld) May 12, 2026
Follow our live coverage 👇https://t.co/2zH4UcrODh pic.twitter.com/1lnZQG8eEj
Οι εκτοπισμένοι άμαχοι που αναγκάστηκαν να φύγουν από τα σπίτια τους ξεπερνούν επίσης το 1,2 εκατομμύρια άτομα.
Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας του Λιβάνου για τα θύματα των ισραηλινών επιθέσεων γίνεται ένα 48ωρο πριν την έναρξη του νέου γύρου (διήμερων αυτή τη φορά) συνομιλιών μεταξύ Ισραήλ-Λιβάνου στις ΗΠΑ στις 14 και 15 Μαΐου.
