ΑΘΗΝΑ
09:52
|
23.06.2026
Μία 13χρονη έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από συμμαθήτριές της πριν καν την πρωινή προσευχή μέσα σε γυμνάσιο της Αμαλιάδας.
Ενδοσχολική βία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέο σοβαρό επεισόδιο ενδοσχολικής βίας στην Αμαλιάδα προκάλεσε σήμερα νωρίς το πρωί τον τραυματισμό 13χρονης μαθήτριας με δράστες δύο συμμαθήτριές της και την μεταφορά της στο νοσοκομείο της πόλης και από εκεί στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πατρών.

Το επεισόδιο σχολικής βίας έγινε αντιληπτό από την διευθύντρια του σχολείου η οποία κάλεσε τις μαθήτριες στο γραφείο της για εξηγήσεις και ενημέρωσε τις οικογένειές τους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ που επικαλείται δηλώσεις της διευθύντριας, το περιστατικό ενδοσχολικής βίας έγινε πριν από την προσευχή, όταν οι μαθήτριες, ερχόμενες στο σχολείο, διαπληκτίστηκαν μεταξύ τους και μαλλιοτραβήχτηκαν για λόγους προσωπικούς.

Ο διευθυντής των Επειγόντων στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, Βαγγέλης Δημητρόπουλος, δήλωσε ότι μία 13χρονη μαθήτρια προσήλθε στο χώρο στις 9:30 το πρωί μαζί με τη μητέρα της σε έντονη συναισθηματική φόρτιση και μας ανέφερε ότι είχε πέσει θύμα κακοποίησης μπροστά από την πόρτα γυμνασίου στην πόλη της Αμαλιάδας.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής των Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου, το κορίτσι έφερε «όντως αμυχές, εκδορές και ανέφερε ότι κάποια κοντόσωμη συμμαθήτριά της την είχε αρπάξει από τα μαλλιά». Η 13χρονη ανέφερε επίσης πως έχει ζάλη και ήταν κλαμένη. Ως εκ τούτου αποφασίστηκε να διακομιστεί για περαιτέρω έλεγχο και αντιμετώπιση στο Καραμανδάνειο.

«Υπάρχουν κάποιες επιφανειακές κακώσεις, περισσότερο δεν είναι αυτά τα προβλήματα, αλλά αφενός η πράξη καθαυτή, αφετέρου η αναφερόμενη εκ μέρους της ζάλη, την οποία είχε γιατί λέει την τραβούσε παρατεταμένα από τα μαλλιά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πανελλαδική απεργία οικοδόμων στις 24 Ιουνίου-«Τέρμα τα ψέματα, λύσεις και συγκεκριμένες πράξεις»

Σε 24ωρη απεργία προχωρά η Ομοσπονδία Οικοδόμων, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις με φόντο τα οξυμένα προβλήματα, τα εργατικά ατυχήματα και την κλοπή των ενσήμων.
ΣΥΝΑΦΗ

Σε κρίσιμη κατάσταση στο «Γεννηματάς» ο Αριστοτέλης Χαντζής μετά από 138 ημέρες απεργίας πείνας: «Μέχρι τη δικαίωση ή τον θάνατο»

Πολιτιστικό τριήμερο «Ημέρες του Βιετνάμ στην Ελλάδα» στο Πάρκο Ελευθερίας

Κλειστοί δρόμοι σήμερα σε Αθήνα και Καλλιθέα λόγω αγώνα δρόμου

Συνάντηση Τέχνης και Ιατρικής στο SNF Nostos στις 24 Ιουνίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα