ΑΘΗΝΑ
15:03
|
15.06.2026
Το βόδι με την πλούσια φράντζα που θυμίζει τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ έκλεψε τις καρδιές εκατομμυρίων στο Μπαγκλαντές.
Το βόδι Ντόναλντ Τραμπ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ιστορία θα μπορούσε να θυμίζει σενάριο ταινίας του Μπόλιγουντ: Μία φτωχή αγροτική οικογένεια κάπου στο μακρινό Μπαγκλαντές εγκλωβισμένη στον ατέρμονο αγώνα της βιοπάλης βλέπει ξαφνικά «στον ήλιο μοίρα» με τη γέννηση ενός ξεχωριστού βοδιού που κατά ορισμένους … μοιάζει στον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, κυρίως λόγω φράντζας.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σπάνιο αλμπίνο βόδι που γεννήθηκε με αλμπινισμό. Μία γενετική πάθηση που εμποδίζει το σώμα του να παράγει αρκετή μελανίνη με αποτέλεσμα να έχει κατάλευκο ή ροδαλό προς το ξανθό τρίχωμα, χαρακτηριστικά ροζ μάτια, και λευκό δέρμα.

Κάπως έτσι το αλμπίνο βόδι των 700 κιλών της (ολότελα πραγματικής!) ιστορίας μας έκλεψε την «παράσταση» και έβγαλε από το βάλτο της ακραίας φτώχειας την οικογένεια των Μπαγκλαντεσιανών χωρικών.

Η φτωχική αγροικία τους έγινε διάσημη καθώς πολλοί θέλησαν να δουν (από κοντά ή μακρύτερα) το βόδι με το λευκό δέρμα και το ξανθό τρίχωμα και τη μακριά φράντζα που θύμιζε –ποιον άλλον;- τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Η (κατά ορισμένους «συγκλονιστική ομοιότητα») γρήγορα έκανε την (κάποτε… φτωχιά) οικογένεια των αγροτών να βαφτίσει το βόδι Ντόναλντ Τραμπ. Έκτοτε φιγουράρει στα πρωινάδικα του Μπαγκλαντές και στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων και των ηλεκτρονικών ΜΜΕ.

Όσο για την οικογένεια των αγροτών; Βρήκε… «φλέβα χρυσού» και έκτοτε περιόρισε στο ελάχιστο δυνατό τις αγροτικές βαριές εργασίες αποδίδοντας περιποιήσεις και τιμές αποκλειστικά στο αλμπίνο βόδι που το λένε Ντόναλντ Τραμπ και που (σε αντίθεση με αυτά που παθαίνουν σήμερα εκατομμύρια Αμερικανοί από τον νυν Πρόεδρο της χώρας τους), τους έβγαλε από τον βάλτο της φτώχειας…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο 3,8% προβλέπει τον πληθωρισμό το 2026 η Τράπεζα της Ελλάδος

Ελεύθερος με όρους ο 35χρονος Βούλγαρος που κατηγορείται για κατασκοπεία

Βρετανία: Πλησιάζει το τέλος των social media για άτομα κάτω των 16 ετών

Ρούτσι: «Ο λαός στην Αλβανία ξύπνησε-Εμείς;»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα