ΑΘΗΝΑ
01:15
|
29.09.2024
Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε ότι η χώρα του επιθυμεί διάλογο με την Ελλάδα και την ΕΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη τύπου με την Ισπανίδα ομόλογό του, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε ότι η χώρα του επιθυμεί διάλογο με την Ελλάδα και την ΕΕ.

«Το 2020, βιώσαμε ένταση στις σχέσεις μας με την ΕΕ λόγω των προβλημάτων που είχαμε με ορισμένες χώρες-μέλη. Δεν ήταν κάτι που το επιθυμούσαμε. Αλλά ακόμη και κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες, χάρη στη βούληση της Ισπανίας και άλλων λογικών χωρών ο διάλογος προτιμήθηκε από την ένταση. Και η τελευταία σύνοδος κορυφής προετοίμασε το έδαφος για κάτι τέτοιο. Τώρα ετοιμαζόμαστε για να ανοίξουμε μία νέα σελίδα στις σχέσεις μας με την ΕΕ», είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

«Και με τη γείτονά μας την Ελλάδα έχουμε μπροστά μας ευκαιρίες να ξεκινήσουμε διάλογο. Εξετάζουμε τις δυνατότητες. Ως Τουρκία είμαστε πάντα υπέρ του διαλόγου χωρίς προϋποθέσεις και υπέρ του καθίσουμε και να μιλήσουμε. Τα ζητήματα εξάλλου μόνο με αυτόν τον τρόπο λύνονται και οι εντάσεις μόνο με αυτή τη μέθοδο μειώνονται».

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα συναντηθεί στις 21 Ιανουαρίου με τον Ζοζέπ Μπορέλ στις Βρυξέλλες. «Υπάρχουν συμφωνίες που διαπραγματευόμαστε αυτή τη στιγμή και που μπορούν να ενισχύσουν τις σχέσεις μας. Εάν μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τις διαπραγματεύσεις αυτών των συμφωνιών, θα υπογράψουμε αυτές τις συμφωνίες στο περιθώριο της συνόδου κορυφής», δήλωσε.

Πηγή: Έθνος

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα