ΑΘΗΝΑ
06:39
|
25.06.2026
Στους οκτώ ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη δεξαμενής χημικών σε εργοστάσιο χαρτοποιίας στις βορειοδυτικές ΗΠΑ.
Εικόνες από drone μετά την τραγωδία δείχνουν την ραγισμένη χημική δεξαμενή
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στους οκτώ ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τη διαρροή χημικών σε εργοστάσιο χαρτοποιίας στις βορειοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, χθες Πέμπτη, ενώ τρία ακόμη άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται.

Το δυστύχημα σημειώθηκε την Τρίτη 26 Μαΐου στις εγκαταστάσεις της Nippon Dynawave Packaging στην πόλη Λόνγκβιου της πολιτείας της Ουάσινγκτον, κατά τη διάρκεια της πρωινής αλλαγής βάρδιας.

Μια γιγαντιαία δεξαμενή χωρητικότητας 3,4 εκατομμυρίων λίτρων, η οποία περιείχε δεκάδες χιλιάδες λίτρα μιας εξαιρετικά καυστικής ουσίας, διαλύθηκε, πυροδοτώντας μια τεράστια επιχείρηση διάσωσης.

«Είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ότι έχουν ανασυρθεί οι έξι από τους εννέα αγνοούμενους», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Μπραντ Χάνιγκ, αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Λόνγκβιου, προσθέτοντας ότι οι σοροί δύο ακόμη ανθρώπων είχαν εντοπιστεί την προηγούμενη ημέρα. Όπως διευκρίνισε, οι διασώστες συνεχίζουν να επιχειρούν σε ένα «ενεργό και επικίνδυνο περιβάλλον» για τον εντοπισμό των υπόλοιπων τριών αγνοουμένων, για τους οποίους εκφράζονται φόβοι ότι είναι επίσης νεκροί.

Το χημικό που διέρρευσε ονομάζεται white liquor και πρόκειται για ένα έντονα αλκαλικό διάλυμα που περιέχει υδροξείδιο του νατρίου και θειούχο νάτριο. Η ουσία αυτή χρησιμοποιείται για τη διάσπαση των ροκανιδιών ξύλου κατά τη διαδικασία παραγωγής του χαρτοπολτού.

Από την πλευρά τους, οι τοπικές αρχές εμφανίστηκαν καθησυχαστικές προς το κοινό, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης του αέρα ή του υδροφόρου ορίζοντα. Ο Κρις Κόλινς, διευθυντής δημοσίων έργων του Λόνγκβιου, διαβεβαίωσε ότι το πόσιμο νερό της πόλης παραμένει απολύτως ασφαλές. Παράλληλα, ο Μπρουκς Στάνφιλντ, ομοσπονδιακός αξιωματούχος της Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος (EPA), ανέφερε ότι από τις μετρήσεις δεν ανιχνεύθηκε υδρόθειο ή άλλοι ανησυχητικοί αέριοι ρύποι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σε ύφεση η φωτιά στο παλιό ξενοδοχείο ΠΑΛΛΑΣ στο Λουτράκι

Αναζητούν τον 17χρονο Κωνσταντίνο Δ. που εξαφανίστηκε στη Νίκαια

Νεκρά εκατοντάδες χιλιάδες πτηνά στη Γαλλία λόγω καύσωνα

Τερματίζεται η απεργία πείνας του Αριστοτέλη Χαντζή και της Suzon Doppagnea για τα προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα