ΑΘΗΝΑ
17:30
|
28.04.2024

Ο πρωθυπουργός της Αϊτής Ζοζέφ Ζουτ ανακοίνωσε την Τετάρτη πως η χώρα νίκησε τον κορονοϊό και θα επιτρέψει την επαναλειτουργία των εργοστασίων της υφαντουργίας από […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρωθυπουργός της Αϊτής Ζοζέφ Ζουτ ανακοίνωσε την Τετάρτη πως η χώρα νίκησε τον κορονοϊό και θα επιτρέψει την επαναλειτουργία των εργοστασίων της υφαντουργίας από τη Δευτέρα 20 Απριλίου.

Ο Ζουτ είπε πως ενώ οι αρχικές εκτιμήσεις ήταν για 5.000 κρούσματα, έχουν καταγραφεί μόνο 40 επιβεβαιωμένα και 2 νεκροί. Ωστόσο υπάρχουν αμφιβολίες για την ακρίβεια των αριθμών αυτών. Στην Αϊτή έχουν πραγματοποιηθεί μόνο 439 έλεγχοι, και στη γειτονική Δομινικανή Δημοκρατία με συγκρίσιμο πληθυσμό έχουν εντοπιστεί 3.286 κρούσματα και οι νεκροί φτάνουν τους 183.

Ο πρωθυπουργός της Αϊτής προέτρεψε τους πολίτες να χρησιμοποιούν μάσκες, ανεξάρτητα από το υλικό κατασκευής. Τη Δευτερα ο πρόεδρος της χώρας είχε αναγγείλει τη διανομή 3 εκατομμυρίων μασκών, αλλά ο Ζουτ είπε πως προς το παρόν έχει εξασφαλίσει 300 με 400 χιλιάδες, ενώ στη συνέντευξη δεν φορούσε μάσκα.

Η προτίμηση του Ζουτ στις μάσκες, αντί για μέτρα απομόνωσης, κάνει τους ειδικούς να ανησυχούν καθώς στη Λατινική Αμερική η κορύφωση της πανδημίας αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες.

Η απόφαση για επαναλειτουργία της υφαντουργίας ικανοποίησε τον Σύνδεσμο Βιομηχανων, ο πρόεδρος του οποίου είπε πως τα εργοστάσια είναι ασφαλή γιατί οι εργάτες φοράνε μάσκες και σκουπίζουν τα παπούτσια τους σε απολυμαντικό. Παραδέχτηκε όμως αυτό δεν επηρεάζει τη διάδοση του κορονοϊού στο γενικό πληθυσμό. Το κύριο αντικείμενο της υφαντουργίας είναι η παραγωγή T-shirt για αμερικανικές εταιρείες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα