ΑΘΗΝΑ
07:47
|
03.05.2024
Γιατί ο Ποντίφικας δεν παρέστη σε προγραμματισμένη τελετή βάπτισης;
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πέθανε από νέο κορονοϊό ο προσωπικός γιατρός του Πάπα Φραγκίσκου του Α΄σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα του Βατικανού. Δεν είναι ακόμα σαφές πότε ο εκλιπών γιατρός ήρθε σε επαφή για τελευταία φορά με τον προκαθήμενο της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, ο οποίος δεν παρέστη σε προγραμματισμένη τελετή βάπτισης.

Το Καθολικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο πηγές της εφημερίδας “L’Osservatore Romano” του Βατικανού, μετέδωσε ότι ο γιατρός Φαμπρίτσιο Σοκόρσι απεβίωσε το Σάββατο από επιπλοκές που σχετίζονται με τη νόσο Covid-19. Ο 78χρονος είχε υποκείμενα νόσημα και σύμφωνα με πληροφορίες νοσηλευόταν από τον Δεκέμβριο με διαγνωσμένη ογκολογική πάθηση.

Ο Πάπας Φραγκίσκος Α΄ ζήτησε συγνώμη μέσω Twitter για την απουσία του από προγραμματισμένη τελετή βάπτισης χθες Κυριακή στο παρεκκλήσι της Καπέλα Σιξτίνα. Ο Ποντίφικας δεν εξήγησε τους λόγους της απουσίας του, ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τους πέντε ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στις 6 Ιανουαρίου στην Ουάσινγκτον κατά την εισβολή οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο.

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως ο Πάπας έχει νοσήσει με κορονοϊό ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να εμβολιαστεί κατά του νέου ιού. Ο Ποντίφικας έκανε λόγο για “αυτοκτονική άρνηση” αναφερόμενος σε όσους δεν επιθυμούν να λάβουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής τη Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Ένας θάνατος από covid και αύξηση κρουσμάτων γρίπης άνω του 10%

Αεροπορικώς το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα σε επτά προορισμούς της Ελλάδας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα