ΑΘΗΝΑ
16:57
|
20.09.2024
Ανοιχτός στο ενδεχόμενο συμμετοχής σε άτυπη πενταμερή συνάντηση για το Κυπριακό τον Φλεβάρη εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Κύπρου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε σήμερα την ετοιμότητα του να συμμετάσχει σε άτυπη πενταμερή διάσκεψη με την προσδοκία πως θα οδηγήσει σε ουσιαστική επανέναρξη των συνομιλιών για την επίτευξη λύσης στο κυπριακό πρόβλημα εντός του συμφωνημένου πλαισίου λύσης.

Τη δήλωση αυτή έκανε μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στη Λευκωσία με την ειδική απεσταλμένη του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό Τζέιν Χολ Λουτ.

Ο Κύπριος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Ι. Κούσιος χαρακτήρισε τη συνάντηση του Αναστασιάδη με την Τζέιν Χολ Λουτ «εποικοδομητική» σε σχέση με τη σύγκληση της άτυπης πενταμερούς από τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών. Μετέφερε επίσης την προσδοκία του προέδρου Αναστασιάδη για τη σημασία προώθησης “ουσιαστικών μέτρων” οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Τόνισε, εντούτοις, ότι μονομερείς ενέργειες δεν βοηθούν στη δημιουργία κατάλληλου κλίματος, ούτε στην επιτυχία ενός νέου διαλόγου.

Ανήγγειλε τέλος πως την ερχόμενη Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, στις 11.00 π.μ. ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα συγκαλέσει τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου για να ενημερώσει τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για τη συνάντηση του με την ειδική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινή επιδρομή στη Βηρυτό με στόχο διοικητή της Χεζμπολάχ (upd)

Αναβάλλεται για λίγο η επίσκεψη Νετανιάχου στις ΗΠΑ

Ζαχάροβα: Θυμίζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης τα ουκρανικά κέντρα κράτησης στο Κουρσκ

Ινδία: «Παραπλανητικό» το δημοσίευμα ότι πουλήσαμε οβίδες στους Ουκρανούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα