ΑΘΗΝΑ
19:13
|
27.04.2024
To τελευταίο του ταξίδι, ως επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, στις Βρυξέλλες θα πραγματοποιήσει αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη, ο απερχόμενος ΥΠΕΞ των ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το τελευταίο του ταξίδι, ως επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, στις Βρυξέλλες θα πραγματοποιήσει αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη, ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών ο Πομπέο μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για συνομιλίες με τον Γενικό Γραμματέα του NATO, Γενς Στόλτενμπεργκ και με την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης του Βελγίου και υπουργό Εξωτερικών, Σοφί Βιλμές.

Η σχέση των ΗΠΑ με το NATO χαρακτηρίστηκε από εντάσεις επί των ημερών του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς άσκησε σφοδρή κριτική σε ευρωπαϊκές χώρες-μέλη του Οργανισμού, με έμφαση στη Γερμανία, επειδή κατ’ αυτόν δεν έκαναν επαρκώς υψηλές αμυντικές δαπάνες.

Ο Τραμπ εξάλλουέθεσε δημόσια εν αμφιβόλω το εάν και κατά πόσον οι ΗΠΑ θα προσέφεραν βοήθεια σε κάποιο άλλο κράτος-μέλος του NATO εάν συνέτρεχε επείγουσα ανάγκη και ανακοίνωσε μονομερώς ότι αποσύρει μεγάλο μέρος των αμερικανικών στρατευμάτων τα οποία είναι ανεπτυγμένα στη Γερμανία.

Ωστόσο απ’ ότι αποκαλύπτει το δελτίο Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμνεντ στο τελευταίο ταξίδι του ο Πομπέο «θα υπογραμμίσει τη διαρκή σημασία της διατλαντικής σχέσης, θα εκφράσει τη στήριξή του στη συνεχιζόμενη επιτυχία του NATO όσον αφορά στην εγγύηση της ασφάλειας της διατλαντικής κοινότητας και την προσαρμογή του σε νέες προκλήσεις και θα διατρανώσει τη δύναμη της διμερούς σχέσης των ΗΠΑ και του Βελγίου».

Υπενθυμίζεται ότι ο Γενς Στόλτενμπεργκ χαρακτήρισε «σοκαριστικά» τα γεγονότα που στιγμάτισαν την Ουάσινγκτον από την είσοδο των Δημοκρατικών οπαδών στο Καπιτώλιο, προτρέποντας να γίνει σεβαστό το αποτέλεσμα των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Φωτογραφία: @SecPompeo

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Λευκορωσία: 7 παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από την Ουκρανία μέχρι στιγμής φέτος

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα