ΑΘΗΝΑ
12:10
|
30.04.2024
Επισφαλείς συνθήκες υγιεινής, εξαντλητικά ωράρια, πενιχροί μισθοί κακοδιοίκηση από τους "ημέτερους" της εξουσίας....
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις τραγικές συνθήκες σε πολλά νοσοκομεία της Τουρκίας τόσο για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όσο και για το υπόλοιπο διοικητικό και υπαλληλικό προσωπικό καταγγέλλουν με δηλώσεις τους στην αγγλόφωνη έκδοση του Duval συνδικαλιστές γιατροί και νοσηλευτές.

Οι γιατροί καταγγέλλουν πενιχρούς μισθούς, επισφαλείς συνθήκες εργασίας, τραγικές ελλείψεις σε ποιοτικό υγειονομικό υλικό προστασίας (ως σήμερα υπάρχουν ελλείψεις σε μάσκες!), εξαντλητικά ωράρια εργασίας και διαδοχικές νυχτερινές βάρδιες για πενταροδεκάρες.

Οι συνθήκες αυτές ευνοούν συχνά τη μόλυνση του προσωπικού από τον νέο κορονοϊό ενώ δεν λείπουν περιστατικά γιατρών που έχουν μολυνθεί τουλάχιστον δύο φορές από την περασμένη άνοιξη…

Τα “μπόνους” – φιλοδωρήματα…

Συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι νοσηλευτών τονίζουν πως ο μέσος μισθός τους δεν ξεπερνά τις 2650 (360 δολάρια). Τα μπόνους που υποτίθεται πως θα έδινε η κυβέρνηση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχουν αποδειχθεί ψίχουλα καθώς στην καλύτερη περίπτωση κυμαίνονται μεταξύ 50 ως 100 λίρες (δηλαδή 6,7 ως 13,5 δολάρια).

Εκπρόσωπος της Τουρκικής Ένωσης Γιατρών (ΤΤΒ) καταγγέλλει πως οι συνθήκες είναι τραγικές σε κάθε επίπεδο μεταξύ άλλων γιατί οι διοικητές των νοσοκομείων είναι άσχετοι με το χώρο της Υγείας και είναι “ημέτεροι” της εξουσίας.

Και οι καντίνες της συμφοράς

Ακόμη και οι καντίνες έχουν ιδιωτικοποιηθεί και τις έχουν αναλάβει φιλοκυβερνητικοί εργολάβοι και εταιρίες με αποτέλεσμα μετά από εξαντλητικές βάρδιες και πολύωρη εργασία να σου δίνουν για φαγητό “ένα καρβέλι ψωμί και λίγο τυρί!” Ορισμένοι εκπρόσωποι εργαζομένων στα νοσοκομεία κατήγγειλαν ότι οι συνθήκες υγιεινής και ποιότητας τροφίμων στις νοσοκομειακές καντίνες είναι άθλιες προκαλώντας κρούσματα δηλητηριάσεων στο προσωπικό. Οι περισσότεροι καταλήγουν να παίρνουν φαγητό από το σπίτι ή να ξεγελούν την πείνα τους με μπισκότα.

Ο πρόεδρος της “Ενωσης Γενικής Υγείας”, Ζεκιγί Ματσακσίζ κατήγγειλε στο Duval πως συχνά γίνονται δυσμενείς μεταθέσεις σε συνδικαλιστές γιατρούς και νοσηλευτές για να τιμωρούνται και να κάμπτονται αντιδράσεις.

Άλλοι αντιλαμβάνονται πως η κυβέρνηση Ερντογάν επωφελείται της πανδημίας καθώς την αξιοποιεί για να σιγήσει φωνές αντίδρασης ή να καταπνίξει αντιδράσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΕΦΕΤ: Ανάκληση συσκευασμένης σταφίδας

Συνομιλίες συμφιλίωσης μεταξύ Χαμάς-Φατάχ στο Πεκίνο

Την αποπομπή του Βαρτζόπουλου από κυβέρνηση και Κ.Ο. ζήτησε ο Κασσελάκης

Ρωσικό «δάκτυλο» βλέπουν οι Εσθονοί για τη διατάραξη σήματος GPS στο Τάρτο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα