ΑΘΗΝΑ
01:33
|
29.09.2024
O νεοκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ θα ανακοινώσει σήμερα πακέτο στήριξης για την επανεκκίνηση της αμερικανικής οικονομίας, συνολικού ύψους 1,5 τρισ. δολαρίων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

O νεοκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα ανακοινώσει σήμερα πακέτο στήριξης για την επανεκκίνηση της αμερικανικής οικονομίας, με συνολικό ύψος που μπορεί να υπερβαίνει το 1,5 τρισ. δολάρια και διακηρυγμένος στόχος του είναι η βοήθεια προς τις μειοψηφικές κοινότητες της χώρας. 

Στην προεκλογική εκστρατεία του, ο Μπάιντεν δεσμεύτηκε να ασχοληθεί πιο σοβαρά με την πανδημία από ό,τι ο Ντόναλντ Τραμπ και το πακέτο έχει στόχο να υλοποιήσει τη δέσμευση αυτή με κονδύλια για τους εμβολιασμούς και την ανάκαμψη της οικονομίας, ενώ δεσμεύθηκε για μεγάλα επενδυτικά προγράμματα σε «καθαρές» ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και σε υποδομές.

Το πακέτο σύμφωνα με πηγές του Reuters, περιλαμβάνει τη δέσμευση για επιταγές στήριξης ύψους 1.400 δολαρίων, ενώ ο Μπάιντεν αναμένεται να δεσμευθεί για συνεργασία με ιδιωτικές εταιρείες, ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των Αμερικανών που εμβολιάζονται. 

Ο Μπάιντεν είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι το πακέτο στήριξης θα είναι της τάξης τρισεκατομμυρίων δολαρίων και υποστήριξε ότι η πραγματοποίηση περισσότερων δαπανών νωρίτερα θα μειώσει τη μακροπρόθεσμη οικονομική ζημιά από τα lockdown κατά την πανδημία. Είπε, επίσης, ότι θα υπάρξουν δισεκατομμύρια δολάρια για την επιτάχυνση της διανομής εμβολίων, μαζί με χρήματα για να ανοίξουν ξανά τα σχολεία και για τις πολιτειακές και τοπικές κυβερνήσεις για να αποφευχθούν οι απολύσεις καθηγητών, αστυνομικών και εργαζόμενων στον υγειονομικό τομέα. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αποχώρηση της Apple από τις διαπραγματεύσεις για επένδυση στην OpenAI

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα