ΑΘΗΝΑ
01:31
|
29.09.2024
Ισχυρός σεισμός με 45 τουλάχιστον θύματα, και εκατοντάδες τραυματίες έπληξε την Ινδονησία, με έντονους μετασεισμούς να καταγράφονται διαρκώς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σεισμός ύψους 6,2 ρίχτερ έπληξε το νησί Sulawesi της Ινδονησίας ενώ οι ισχυροί μετασεισμοί εξακολουθούν να καταγράφονται.

Η αρμόδια υπηρεσία της Ινδονησίας δήλωσε πως τα θύματα του σεισμού έως τώρα υπολογίζεται ότι είναι τουλάχιστον 45 άτομα. Ο επικεφαλής της υπηρεσίας δήλωσε πως οι διασωστικές επιχειρήσεις συνεχίζονται προκειμένου να εντοπιστούν άνθρωποι που θα μπορούσαν να έχουν παγιδευτεί κάτω από ερείπια. Περισσότεροι από 820 άνθρωποι τραυματίστηκαν και περίπου 15.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους καταφεύγοντας σε βουνά και καταφύγια.

Ο σεισμός και οι μετασεισμοί του έχουν καταστρέψει περισσότερα από 300 σπίτια και δύο ξενοδοχεία, ενώ ισοπέδωσαν και ένα νοσοκομείο, με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να παγιδευτούν. 

Η επικεφαλής του μετεωρολογικού και γεωφυσικού γραφείου της Ινδονησίας, δήλωσε πως είναι πιθανή μία ακόμη σεισμική δόνηση το Σάββατο, που θα μπορούσε να φτάσει τα 7 ρίχτερ, προτρέποντας τους κατοίκους να μείνουν έξω από το νερό λόγω του κινδύνου να ακολουθήσει τσουνάμι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παντελή Κυραμαργιέ μήπως ήρθε η ώρα να απενοχοποιήσουμε τη συγκίνηση;

Επιστήμονες μελετούν την περίπτωση ζώου με διάρκεια ζωής έως και 400 χρόνια

Φωτιά στην Ξάνθη-Ήχησε το 112

Σεισμός 4,4 ρίχτερ στις Στροφάδες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα