ΑΘΗΝΑ
22:26
|
30.04.2024
Ο Πρόεδρος Πατρίς Ταλόν άνοιξε την προεκλογική εκστρατεία ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του για δεύτερη θητεία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με λιγότερους από τρεις μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές στο Μπενίν, ο Πρόεδρος Πατρίς Ταλόν άνοιξε την προεκλογική εκστρατεία ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του για δεύτερη θητεία και θέτοντας ως διακύβευμα την συνέχιση των δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων και την ενίσχυση της χρηστής διακυβέρνησης.

Ο 62χρονος Ταλόν, που το 2016 είχε δηλώσει πως θα υπηρετήσει μια μόνο θητεία στο ανώτατο αξίωμα της χώρας, δέχεται πυρά από την αντιπολίτευση για χειραγώγηση του δικαστικού συστήματος και εντεινόμενη αυταρχικοποίηση.

Οι πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις δείχνουν να δικαιώνουν τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης, καθώς με τον νέο εκλογικό νόμο που θεσπίστηκε το 2018 για τις κοινοβουλευτικές εκλογές του 2019 το όριο της εισόδου στην Βουλή ανέβηκε στο 10% και προβλέφθηκε ελάχιστο όριο δαπανών για την συμμετοχή στις εκλογές, αποκλείοντας πλήθος μικρότερων κομμάτων από τη συμμετοχή. Παράλληλα, ενδεικτικό της παντοδυναμίας του Ταλόν είναι πως στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2020 εξελέγησαν μόλις έξι δήμαρχοι προερχόμενοι από την αντιπολίτευση.

Έκτοτε, η πλειοψηφία της αντιπολίτευσης έχει δημιουργήσει έναν μεγάλο συνασπισμό που ονομάζεται «Μέτωπο για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας», σε μια προσπάθεια να εμποδίσει την επανεκλογή Ταλόν στην προεδρία.

Πηγές: Africanews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης να αποβάλλει από την κυβέρνηση τον Βαρτζόπουλο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα