ΑΘΗΝΑ
22:27
|
20.09.2024
Η γερουσία έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του, αλλά όχι την απόλυτη πλειοψηφία των ψήφων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ιταλική γερουσία έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε. Πιο αναλυτικά, 156 γερουσιαστές ψήφισαν υπέρ, 140 κατά και 16 επέλεξαν την αποχή. Ωστόσο, η κυβέρνηση Κόντε δεν εξασφάλισε την απόλυτη πλειοψηφία των 161 ψήφων.

Σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, την Τετάρτη ο Ιταλός πρωθυπουργός, είναι πιθανό να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, για μια εκτίμηση των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων.

Ο Ματέο Ρέντσι και το σύνολο των γερουσιαστών του κόμματός του, Ζωντανή Ιταλία, απείχαν της ψηφοφορίας, στέλνοντας το μήνυμα ότι, παρά την αποχώρησή τους από την κυβερνητική συμμαχία, θα εγκρίνουν ή θα απορρίπτουν, στο εξής, τους διάφορους νόμους, ανάλογα με το περιεχόμενό τους. “Δεδομένης της υγειονομικής τραγωδίας που ζούμε, θεωρούμε ότι η χώρα χρειάζεται μια ισχυρότερη κυβέρνηση. Και πιστεύουμε ότι η κυβέρνησή σας δεν είναι, όπως λέτε εσείς, η καλύτερη του κόσμου”, τόνισε ο Ρέντσι. “Δεν ζητήσαμε πολυθρόνες αλλά ανοικτή συζήτηση για το μέλλον της χώρας. Αυτός είναι ο ‘καιρός’, η κατάλληλη στιγμή για μια ειλικρινή συζήτηση. Eμείς είχαμε καταθέσει τριάντα φακέλους και σχέδια για το μέλλον της χώρας, εδώ και μήνες ζητούσαμε μια στροφή”, πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο Ματέο Ρέντσι υπογράμμισε ότι για την Ιταλία, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης αποτελεί ιστορική ευκαιρία, η οποία θα επηρεάσει το μέλλον σειράς γενεών και κατηγόρησε τον Κόντε ότι μέσα σε τρία χρόνια άλλαξε τρεις κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες, προκειμένου να παραμείνει πρωθυπουργός.

 “Δεν ψάχνετε για προθύμους, αλλά συνεργούς για να μην χάσετε την καρέκλα” κατηγόρησε τον Κόντε ο αρχηγός της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Εφ. Συν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινή επιδρομή στη Βηρυτό με στόχο διοικητή της Χεζμπολάχ: Τουλάχιστον 12 νεκροί (upd)

Οι εκρήξεις συσκευών στον Λίβανο και η εξαχρείωση του αμερικανικού δημόσιου λόγου

Ακρίτα: Παραιτήθηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Η ιστορική χρεοκοπία της ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής-Και γιατί η πολιτική Μητσοτάκη αυξάνει τον κίνδυνο πολέμου με την Τουρκία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα