ΑΘΗΝΑ
00:13
|
28.04.2024
"Αυτή η εχθρική κίνηση δεν θα μείνει χωρίς απάντηση", ξεκαθαρίζει ο υφυπουργός Εξωτερικών, Αλεξάντερ Γκρούσκο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Μόσχα εκφράζει τη λύπη της για την απόφαση των Τιράνων να απελάσουν τον Ρώσο διπλωμάτη Αλεξέι Κριβόσεφ και προειδοποιεί ότι θα απαντήσει σε αυτήν την εχθρική κίνηση, που θεωρείται πρόκληση με στόχο την καταστροφή των διμερών σχέσεων, δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Αλέξάντερ Γκρούσκο σήμερα Παρασκευή (22/1).

“Λυπούμαστε πολύ γι’ αυτό, καθώς είναι προφανώς μια στοχευμένη πρόκληση κατά των ρωσοαλβανικών σχέσεων. Φυσικά, αυτή η εχθρική κίνηση δεν θα μείνει χωρίς απάντηση”, ξεκαθαρίζει ο Γκρούσκο.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη (21/1) η Αλβανία ανακήρυξε ως «ανεπιθύμητο πρόσωπο» (“persona non grata”) τον Ρώσο διπλωμάτη Αλεξέι Κρίβόσεφ, με την πρόφαση ότι παραβίασε τα μέτρα κατά του κορονοϊού. Τα Τίρανα έδωσαν προθεσμία 72 ωρών στον Κριβόσεφ για να αναχωρήσει από τη χώρα.

Το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του ανέφερε ότι επικοινώνησε με τον Ρώσο Πρέσβη στα Τίρανα, Μιχαήλ Αφανάσιεφ, εκφράζοντας την ανησυχία του για τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις των μέτρων κατά της COVID-19 από τον διπλωμάτη της ρωσικής πρεσβείας.

Παράλληλα, τα Τίρανα εξέφρασαν την ελπίδα ότι αυτή η απόφαση θα εκληφθεί από τη Μόσχα ως αναγκαίο μέτρο για την προστασία της δημόσιας υγείας και διαβεβαίωσαν τη ρωσική πλευρά για τα φιλικά αισθήματα και την προθυμία για συνεχή βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι τα Τίρανα δεν διευκρινίζουν στην ανακοίνωσή τους ποια είναι ακριβώς τα μέτρα κατά της COVID-19 που παραβίασε ο Ρώσος διπλωμάτης.

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins η Αλβανία κατέγραψε περισσότερα από 69.000 κρούσματα κορονοϊού και πάνω από 1.200 θανάτους.

Πηγή: Tass, sputniknews.com/

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Λευκορωσία: 7 παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από την Ουκρανία μέχρι στιγμής φέτος

Εάν οι ΗΠΑ κατασχέσουν τα παγωμένα αποθέματα της Ρωσίας, η Μόσχα μπορεί να απαντήσει ανάλογα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα