ΑΘΗΝΑ
03:27
|
03.05.2024
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δηλώνει πως σκοπεύει να πιέσει τις κατασκευαστικές εταιρείες των εμβολίων να τηρούν τις συμβάσεις προμηθειών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πιέσει τις φαρμακευτικές εταιρείες να τηρήσουν τις συμβάσεις που έχουν υπογράψει για την προμήθεια εμβολίων κατά του Covid-19.

Η Pfizer ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι επιβραδύνει προσωρινά τον εφοδιασμό προς την Ευρώπη για να πραγματοποιήσει αλλαγές την παραγωγή. Την Παρασκευή, η AstraZeneca δήλωσε επίσης ότι οι αρχικές παραδόσεις στην Ευρώπη θα μειωθούν λόγω δυσλειτουργιών στην παραγωγής.

Ο Σαρλ Μισέλ δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό  Europe 1 πως “Σκοπεύουμε να κάνουμε τις φαρμακευτικές εταιρείες να τηρούν τις συμβάσεις που έχουν υπογράψει … χρησιμοποιώντας τα νομικά μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας”.

Δεν ανέφερε πιθανές κυρώσεις, αλλά υπογράμμισε πως η ΕΕ θα επιμείνει στη διαφάνεια σχετικά με τους λόγους των καθυστερήσεων. Είπε επίσης ότι μετά τις πρώτες προειδοποιήσεις της Pfizer για καθυστερήσεις αρκετών εβδομάδων, η ΕΕ κατάφερε να μειώσει αυτές τις καθυστερήσεις υιοθετώνταςμια σκληρή στάση απέναντι στην εταιρεία.

Η Ρώμη θα προχωρήσει σε νομικές ενέργειες για τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων

Η Ιταλία θα προχωρήσει στη λήψη νομικών ενεργειών κατά της Pfizer και της Astrazeneca σχετικά με τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων για την COVID-19, έχοντας ως στόχο τη διασφάλιση των δόσεων και όχι την επιδίωξη αποζημιώσεων, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός των Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο.

«Εργαζόμαστε ώστε το πλάνο του προγράμματος εμβολιασμών μας, να μην αλλάξει. Ενεργοποιούμε όλα τα κανάλια, ώστε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να πράξει ότι είναι δυνατό, ώστε αυτοί οι κύριοι να σεβαστούν τα συμβόλαια τους» δήλωσε ο Ντι Μάιο στην κρατική τηλεόραση RAI.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα