ΑΘΗΝΑ
16:35
|
06.06.2026
“Λυπούμαστε για τη συνεχιζόμενη έλλειψη σαφήνειας”, δήλωσε η επίτροπος Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca δεν κατόρθωσαν να άρουν το αδιέξοδο για τις καθυστερημένες παραδόσεις εμβολίων κατά της νόσου Covid-19, δήλωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου.

Η ΕΕ πιέζει την εταιρεία να προμηθεύσει περισσότερες δόσεις του εμβολίου της από εργοστάσια στην Ευρώπη και τη Βρετανία, αφού η AstraZeneca ανακοίνωσε καθυστερήσεις παράδοσης, αυξάνοντας την απογοήτευση για το πρόγραμμα εμβολιασμού στην ΕΕ.

“Λυπούμαστε για τη συνεχιζόμενη έλλειψη σαφήνειας σχετικά με το πρόγραμμα παράδοσης”, δήλωσε η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ με tweet, προσθέτοντας ότι η ΕΕ ζητούσε ένα σαφές σχέδιο από την AstraZeneca για την ταχεία παράδοση δόσεων του εμβολίου που έχει προαγοράσει το μπλοκ για το πρώτο τρίμηνο.

Ωστόσο, με νεότερη ανάρτησή της η κ. Κυριακίδου κάνει λόγο για εποικοδομητικό τόνο στη συζήτησή της με τον διευθύνοντα σύμβουλο της AstraZeneca.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ: «Το Τέλος της Κανονικότητας και των Οικονομικών» – Δευτέρα 8/6 στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Μίνι ανασχηματισμός: Την Πέμπτη οι ανακοινώσεις για το νέο κυβερνητικό σχήμα

ΣΥΡΙΖΑ: Σήμα Φάμελλου για πλατιά προοδευτική σύγκλιση με το νέο κόμμα Τσίπρα (upd)

Κόσοβο: Τρίτες εκλογές, μέσα σε 18 μήνες, εν μέσω δυσαρέσκειας για το πολιτικό αδιέξοδο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα