ΑΘΗΝΑ
04:15
|
28.04.2024
Έως τον Απρίλιο οι ελλείψεις σε εμβόλια σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Γενς Σπαν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Γερμανία αναμένεται να αντιμετωπίσει σημαντικές ελλείψεις σε εμβόλια κατά του κορονοϊού έως τουλάχιστον τον Απρίλιο σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Γενς Σπάν. Σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Σπαν είπε χαρακτηριστικά: “Έχουμε μπροστά μας 10 δύσκολες εβδομάδες με ελλείψεις εμβολίων”. Πρόσθεσε ότι στόχος του είναι να να συγκαλέσει σύσκεψη των ομοσπονδιακών και των τοπικών αρχών στη χώρα για να συζητήσουν το θέμα των εμβολιασμών, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς (Reuters).

Πολλά είναι τα παράπονα των Γερμανών για την κυβέρνηση και τους ρυθμούς του προγράμματος εμβολιασμού. Την ίδια ώρα η Γερμανία αναμένεται να επιβάλλει ταξιδιωτικούς περιορισμούς και να απαγορεύσει την είσοδο ταξιδιωτών από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική λόγω της ανησυχίας για τη διασπορά των μεταλλάξεων του νέου κορονοϊού.

Μπλόκο στην AstraZeneca

Οι γερμανικές αρχές συνέστησαν και επισήμως ότι το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της νόσου Covid-19 δεν πρέπει να χρησιμοποιείταιγια άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών. Σε ανακοίνωση της μόνιμης επιτροπής εμβολίων του Ινστιτούτου Robert Koch, της κύριας υπηρεσίας δημόσιας υγείας της Γερμανίας, αναφέρεται ότι “δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα προς το παρόν, για να εξακριβωθεί πόσο αποτελεσματικός είναι ο εμβολιασμός άνω των 65 ετών”. Για το λόγο αυτό, η επιτροπή συνέστησε να χρησιμοποιείται μόνο για άτομα ηλικίας 18 έως 64 ετών.

Το RKI είπε ότι τα δύο εμβόλια που είχαν εγκριθεί από τις αρχές της ΕΕ -από την BioNTech/Pfizer και τη Moderna- κρίθηκαν ως “ισοδύναμα από άποψη ασφάλειας και αποτελεσματικότητας”.

Την Πέμπτη, η αρμόδια επίτροπος Υγείας της Ε.Ε. Στέλλα Κυριακίδου, με νεότερες δηλώσεις της εξέφρασε τη λύπη της για τη συνεχιζόμενη, όπως είπε, ασάφεια εκ μέρους της AstraZeneca και ενημέρωσε ότι ζήτησε σαφές χρονοδιάγραμμα από την εταιρεία για τις παραδόσεις εμβολίων του πρώτου τριμήνου.

Στο μεταξύ, η Ισπανία ανέστειλε το πρόγραμμα εμβολιασμού για τουλάχιστον δέκα ημέρες λόγω ελλείψεων, ενώ όπως έγινε γνωστό οι προμήθειες εμβολίων τελειώνουν και στην Καταλονία. 

Πηγή: BBC, Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα