ΑΘΗΝΑ
23:33
|
28.09.2024
Το Μπαγκλαντές στέλνει περισσότερους πρόσφυγες Ροχίνγκια σε απομακρυσμένο νησί, παρά την κριτική των οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Μπαγκλαντές μετέφερε την Παρασκευή (29/1) 1.776 πρόσφυγες Ροχίνγκια στο Bhasan Char, ένα απομακρυσμένο νησί στον κόλπο της Βεγγάλης, το οποίο έγινε γνωστό πριν μόλις δύο δεκαετίες και απέχει αρκετές ώρες από το νότιο λιμάνι του Μπαγκλαντές. Περισσότεροι από 1.400 πρόσφυγες μετακινήθηκαν και το Σάββατο, παρά τις ενστάσεις των οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων που ανησυχούν σχετικά με τις συνθήκες ζωής εκεί και την ευπάθεια του τόπου σε καταιγίδες και πλημμύρες.

Από τις αρχές Δεκεμβρίου έχουν μεταφερθεί στο νησί τουλάχιστον 6.700 πρόσφυγες Ροχίνγκια από τη Μιανμάρ, που προσέφυγαν στο Μπαγκλαντές, το οποίο τους προωθεί σταδιακά. Το Μπαγκλαντές ισχυρίζεται ότι η μετεγκατάσταση είναι εθελοντική, ωστόσο, μερικές από τις πρώτες ομάδες προσφύγων, που μετακινήθηκαν τον Δεκέμβριο, έχουν μιλήσει για εξαναγκασμό. Η κυβέρνηση αναφέρει, επίσης, ότι ο υπερπληθυσμός στα στρατόπεδα της περιοχής Cox’s Bazar δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για την τέλεση εγκλημάτων.

Οι πρόσφυγες Ροχίνγκια, δεν επιτρέπεται να εγκαταλείψουν το νησί χωρίς κυβερνητική άδεια.

Το Μπαγκλαντές έχει επικριθεί για την απροθυμία να συμβουλευτεί την υπηρεσία προσφύγων ΟΗΕ και άλλους οργανισμούς σχετικά με τις ενέργειες αυτές. Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες λέει ότι δεν έχει επιτραπεί στον οργανισμό να αξιολογήσει την ασφάλεια και τη βιωσιμότητα της ζωής στο νησί.

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παντελή Κυραμαργιέ μήπως ήρθε η ώρα να απενοχοποιήσουμε τη συγκίνηση;

Φωτιά στην Ξάνθη-Ήχησε το 112

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Σεισμός 4,4 ρίχτερ στις Στροφάδες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα