ΑΘΗΝΑ
23:03
|
27.04.2024
Στις 9 Φεβρουαρίου η Γερουσία αναμένεται να εξετάσει την παραπομπή του σε δίκη, όπως ψηφίστηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στις 13 Ιανουαρίου, με την…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τους δικηγόρους που θα τον εκπροσωπήσουν στη δίκη που έχει προγραμματιστεί να αρχίσει στις 9 Φεβρουαρίου στη Γερουσία ανακοίνωσε σήμερα ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Πρόκειται για τους δικηγόρους Ντέιβιντ Σόεν και Μπρους Κάστορ που θα ηγηθούν της προσπάθειας υπεράσπισης τού.

Στην ομάδα νομικής υπεράσπισής του δεν θα συμμετέχουν τελικά οι δικηγόροι Μπουτς Μπάουερς και Ντέμπορα Μπάρμπερι από την Νότια Καρολίνα, έπειτα από “αμοιβαία απόφαση” αμφοτέρων πλευρών.

ΗΠΑ: Ο Τραμπ δημοσιοποίησε τα ονόματα δύο δικηγόρων που θα τον  υπερασπιστούν στη δίκη της Γερουσίας | Documento

Στις 9 Φεβρουαρίου η Γερουσία αναμένεται να εξετάσει την παραπομπή του σε δίκη, όπως ψηφίστηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στις 13 Ιανουαρίου, με την κατηγορία της πρόκλησης εξέγερσης στο φόντο εισβολής υηποστηρικτών του στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου, με συνέπεια το θάνατο πέντε ανθρώπων.

Αύριο, ο Ντόναλντ Τραμπ, που είναι ο πρώτος πρόεδρος στην Ιστορία της χώρας του που έχει παραπεμφθεί δύο φορές σε δίκη από τη Γερουσία, αναμένεται να γνωστοποιήσει τη στάση του στις κατηγορίες που τον βαρύνουν.

Τα 31 εκατομμύρια της Επιτροπής “Σώστε την Αμερική”

Πάντως το Ρεπουμπλικανικό κόμμα επιχειρεί να εμφανιστεί “ενωμένο” και συσπειρωμένο γύρω από τον πρώην πρόεδρο, πράγμα που διάνηκε την περασμένη βδομάδα όταν 45 από τους 50 Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές καταψήφισαν την έναρξη δίκης κατά του Τραμπ θεωρώντας πως είναι αντισυνταγματική και γιατί γίνεται μετά την ολοκλήρωση της προεδρικής του θητείας.

Ενδιαφέρον επίσης προκαλεί η συγκέντρωση περίπου 31 εκατομμυρίων δολαρίων από την επιτροπή συγκέντρωσης χρημάτων του Ντόναλντ Τραμπ,«Σώστε την Αμερική» που συγκροτήθηκε μετά την ήττα του στις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου από τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν.

Η επιτροπή «Σώστε την Αμερική» έκλεισε το έτος 2020 με οικονομική ρευστότητα που προσέγγιζε τα 31 εκατομμύρια δολάρια. Το ποσό αυτό, που συγκεντρώθηκε μεταξύ της 24ης Νοεμβρίου και της 31ης Δεκεμβρίου, δίνει ένα μέτρο για τη δυνατότητα του Τραμπ να επηρεάσει τις πολιτικές των Ρεπουμπλικάνων, ακόμη και εκτός του Λευκού Οίκου…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα