ΑΘΗΝΑ
19:22
|
23.09.2024
Θα αναλάβει τη θέση του εκτελεστικού προέδρου για να επικεντρωθεί στα “νέα προϊόντα και πρωτοβουλίες”.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου που ξεκίνησε στο γκαράζ του σπιτιού του πριν από περίπου 30 χρόνια.

Τη θέση του θα αναλάβει ο Άντι Τζάσι, ο οποίος ήταν μέχρι πρότινος διευθύνων σύμβουλος των υπηρεσιών Web της Amazon και εργάζεται στην εταιρεία από το 1997. Ο Μπέζος έγραψε ότι ο Τζάσι θα είναι καταπληκτικός στον ρόλο του επικεφαλής και τόνισε ότι έχει την “πλήρη εμπιστοσύνη” του.

Σε επιστολή προς τους υπαλλήλους της Amazon που δημοσιεύτηκε το απόγευμα της Τρίτης, ο Μπέζος ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει τη θέση του εκτελεστικού προέδρου, όπου θα επικεντρωθεί στα “νέα προϊόντα και τις νέες πρωτοβουλίες”. “Το να είσαι διευθύνων σύμβουλος της Amazon είναι μια βαθιά ευθύνη και είναι χρονοβόρο”, έγραψε ο Μπέζος και πρόσθεσε: “Όταν κάποιος αναλαμβάνει έναν τέτοιο ρόλο, είναι δύσκολο να δώσει προσοχή σε οτιδήποτε άλλο”.

Ο Μπέζος, από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, είπε ότι θα συνεχίσει να συμμετέχει σε σημαντικές πρωτοβουλίες της Amazon, ενώ σκοπεύει να ξοδέψει περισσότερο χρόνο στη φιλανθρωπία – συμπεριλαμβανομένου του Bezos Earth Fund και του Day 1 Fund – καθώς και τις δύο άλλες σημαντικές προσπάθειές του: το Washington Post (το οποίο αγόρασε το 2013) και την εταιρεία πυραύλων του, Blue Origin.

Η αλλαγή στο “τιμόνι” της εταιρείας θα πραγματοποιηθεί στο δεύτερο εξάμηνο του 2021 σύμφωνα με ανακοίνωση της Amazon.

Το διαδικτυακό βιβλιοπωλείο του 57χρονου σήμερα Τζεφ Μπέζος πρωτοεμφανίστηκε το 1994. Σήμερα η εταιρεία απασχολεί περίπου 1,3 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και έχει επεκτείνει τις υπηρεσίες της από την παράδοση πακέτο μέχρι το streaming βίντεο και τη διαφήμιση. Σύμφωνα με τον κατάλογο του Forbes η προσωπική περιουσία του Μπέζος εκτιμάται στα 196,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου έκανε την ανακοίνωση παράλληλα με τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου του 2020.  

“Η Amazon είναι αυτή που είναι λόγω της εφεύρεσης”, υποστήριξε ο Μπέζος και πρόσθεσε: “Κάνουμε τρελά πράγματα μαζί και μετά τα κάνουμε (να είναι) κανονικά. Πραγματοποιήσαμε πρωτοποριακές κριτικές πελατών, το 1-Click, εξατομικευμένες προτάσεις, απίστευτα γρήγορη αποστολή της Prime, αγορές Just Walk Out, τα Climate Pledge, Kindle, Alexa, cloud computing και πολλά άλλα. Αν το κάνετε σωστά, λίγα χρόνια μετά από μια εκπληκτική εφεύρεση, το νέο (πράγμα) έχει γίνει φυσιολογικό. Οι άνθρωποι χασμουριούνται. Και αυτό το χασμουρητό είναι το μεγαλύτερο κομπλιμέντο που μπορεί να λάβει ένας εφευρέτης. Όταν εξετάζετε τα οικονομικά μας αποτελέσματα, αυτό που βλέπετε είναι τα μακροπρόθεσμα αθροιστικά αποτελέσματα της εφεύρεσης. Αυτήν τη στιγμή βλέπω την Amazon στο πιο εφευρετικό της στάδιο, καθιστώντας αυτή την στιγμή, την ιδανική για αυτήν τη μετάβαση”.

“Μη ξεγελιέστε από την Amazon. Ο Μπέζος παραμένει σε θέση με τεράστια εξουσία ως εκτελεστικός πρόεδρος”, σχολίασε στο Twitter η οργάνωση προστασίας των δικαιωμάτων των καταναλωτών με έδρα τις ΗΠΑ, “Public Citizen”, “αυτό το καταχρηστικό, κερδοσκοπικό και επιθετικό μονοπώλιο ακόμα χρήζει μιας ολικής αναμόρφωσης”, πρόσθεσε η ακτιβιστική οργάνωση.

Χαρακτηριστική και η ανάρτηση του καθηγητή και πρώην υπουργού Εργασίας των ΗΠΑ επί διακυβέρνησης Κλίντον, Ρόμπερτ Ράιχ, στο Twitter: “Ο Τζεφ Μπέζος δεν παραιτήθηκε. Έγινε εκτελεστικός πρόεδρος στο συμβούλιο μετόχων της Amazon. Θα είναι ακόμα πιο ισχυρός αποφεύγοντας τον έλεγχο των ΜΜΕ”.

Πηγή: BBC, Business Insider

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ινδία: Οκτώ νεκροί και τραυματίας από κεραυνό

Νέος σεισμός στο Άγιο Όρος μεγέθους 3,7 Ρίχτερ

Δαγκωμένη βρετανική σοκολάτα 124 ετών θα δημοπρατηθεί για πάνω από 1.000 δολάρια

‘Ενας τραυματίας από ανταλλαγές πυρών στο κέντρο της Αθήνας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα