ΑΘΗΝΑ
01:16
|
29.09.2024
Πλημμυρικά φαινόμενα και κατολισθήσεις στο νησί μετά τις πρόσφατες σφοδρές βροχοπτώσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τις καταστροφικές πλημμύρες τέθηκε η Πάτμος. Η σχετική απόφαση εκδόθηκε από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου σύμφωνα με ρεπορτάζ στην ΕΡΤ.

Το νησί επλήγη τα προηγούμενα 24ωρα από σφοδρές καταιγίδες με αποτέλεσμα την πρόκληση πλημμυρικών φαινομένων και κατολισθήσεων. Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα patmostimes.gr το κύμα κακοκαιρίας έχει πλέον υποχωρήσει.

Χθες ολοκληρώθηκε η καταγραφή των ζημιών από τετραμελές κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Κω με τη συνοδεία του Δημάρχου, Ελευθερίου Πέντε. Σήμερα, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα στείλει κλιμάκια είτε από τη Ρόδο είτε από την Κω, με σκοπό να εκτιμήσουν τις ζημιές που υπέστησαν επιχειρήσεις στην Πάτμο αλλά και τεχνικούς ώστε να ελέγξουν τις ζημιές στα κτίρια και το οδικό δίκτυο.

Οι τουριστικές επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες ζημιές καθώς το νερό και η λάσπη, ιδίως στην περιοχή της Σκάλας, έφτασαν ακόμη και το περίπου μισό μέτρο.

Πηγή: ΕΡΤ, patmostimes.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παντελή Κυραμαργιέ μήπως ήρθε η ώρα να απενοχοποιήσουμε τη συγκίνηση;

Φωτιά στην Ξάνθη-Ήχησε το 112

Σεισμός 4,4 ρίχτερ στις Στροφάδες

Έκτακτο δελτίο καιρού: Επιδείνωση από βδομάδα με βροχές και πτώση θερμοκρασίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα