ΑΘΗΝΑ
16:18
|
28.09.2024
Τούρκοι Ουιγούροι συγκεντρώθηκαν το απόγευμα έξω από την κινεζική πρεσβεία στην Άγκυρα, διαμαρτυρόμενοι για την μεταχείριση των Κινέζων Ουιγούρων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τούρκοι Ουιγούροι συγκεντρώθηκαν σήμερα το απόγευμα της Παρασκευής έξω από την κινεζική πρεσβεία στην Άγκυρα για να διαμαρτυρηθούν για την καταπίεση που υφίστανται οι Κινέζοι Ουιγούροι της περιοχής Σιντζιάνγκ.

Οι διαμαρτυρόμενοι κρατούσαν πανό που έγραφαν «Που είναι οι οικογένεια μου» και «Απελευθερώστε την οικογένειά μου», αναφερόμενοι σε συγγενείς τους που διαβιούν στην κινεζική επαρχία.

Ο Μιρζεχμέτ Ιλιάσογλου, επικεφαλής των διαμαρτυρόμενων κάλεσε την διεθνή κοινότητα να αναλάβει δράση κατά «των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας», όπως χαρακτήρισε την μεταχείριση των Ουιγούρων από το κινεζικό κράτος.

Υπενθυμίζεται πως οι μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα Ουιγούροι αποτελούν το 45% της επαρχίας Σιντζιάνγκ. Σύμφωνα με τον Ο.Η.Ε. το 7% από αυτούς κρατούνται σε φυλακές εντός στρατοπέδων συγκέντρωσης. Το κινεζικό κράτος έχει αρνηθεί κάθε κατηγορία περί διακρίσεων και βίαιης αφομοίωσης και κάνει λόγο για «πρόγραμμα επανεκπαίδευσης» και φυλακίσεις λίγων μόνο εξτρεμιστικών ισλαμιστικών στοιχείων.

Πηγές: Middle East Monitor, Anadolu

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

ΗΠΑ και πραγματοποιούν στρατιωτικές ασκήσεις στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα