ΑΘΗΝΑ
09:03
|
10.06.2026
Η Ιρλανδία είναι διατεθειμένη να παρατείνει ελάχιστα την “περίοδο χάριτος” για την μεταφορά αγαθών στη Βόρεια Ιρλανδία μετά το Brexit.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ιρλανδία είναι ανοιχτή σε κάποια μικρή παράταση των παρεκκλίσεων που αφορούν στη μεταφορά ορισμένων αγαθών από τη Βρετανία στη Βόρεια Ιρλανδία, αφού η βρετανική κυβέρνηση ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να τροποποιήσει τους κανόνες μετά το Brexit, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Σιμόν Κόβενι.

Η δήλωση έγινε ενόψει της επικείμενης συνομιλίας για το ζήτημα  στο Λονδίνο, εντός της επόμενης εβδομάδας, μεταξύ του εκπροσώπου βρετανικού υπουργικού συμβουλίου Μάικλ Γκόουβ και του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρος Σέφκοβιτς, με τους οποίους ο Κόβενι έχει δηλώσει ότι βρίσκεται σε τακτική επαφή.

Ο Κόβενι δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό RTE της Ιρλανδίας ότι θα ήταν ανοιχτός στο να υποστηρίξει κάποιες ελάχιστες επεκτάσεις της περιόδου χάριτος, ωστόσο ανέφερε ότι δεν τίθεται ζήτημα κατάργησης του Πρωτοκόλλου της Βόρειας Ιρλανδίας για τη συμφωνία αποχώρησης της Βρετανίας στην ΕΕ.

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο μικροσκόπιο του Κογκρέσου ο Μπιλ Γκέιτς για τις σχέσεις του με τον Έπσταϊν

«Αυλαία» στη Βουλή για τη συνταγματική αναθεώρηση

Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις για τη φωτιά σε δασική έκταση στο Φίλυρο

Μοναστηράκι: Πτώση γυναίκας από τον 6ο όροφο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα