ΑΘΗΝΑ
10:34
|
27.04.2024
Η Ιρλανδία είναι διατεθειμένη να παρατείνει ελάχιστα την “περίοδο χάριτος” για την μεταφορά αγαθών στη Βόρεια Ιρλανδία μετά το Brexit.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ιρλανδία είναι ανοιχτή σε κάποια μικρή παράταση των παρεκκλίσεων που αφορούν στη μεταφορά ορισμένων αγαθών από τη Βρετανία στη Βόρεια Ιρλανδία, αφού η βρετανική κυβέρνηση ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να τροποποιήσει τους κανόνες μετά το Brexit, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Σιμόν Κόβενι.

Η δήλωση έγινε ενόψει της επικείμενης συνομιλίας για το ζήτημα  στο Λονδίνο, εντός της επόμενης εβδομάδας, μεταξύ του εκπροσώπου βρετανικού υπουργικού συμβουλίου Μάικλ Γκόουβ και του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρος Σέφκοβιτς, με τους οποίους ο Κόβενι έχει δηλώσει ότι βρίσκεται σε τακτική επαφή.

Ο Κόβενι δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό RTE της Ιρλανδίας ότι θα ήταν ανοιχτός στο να υποστηρίξει κάποιες ελάχιστες επεκτάσεις της περιόδου χάριτος, ωστόσο ανέφερε ότι δεν τίθεται ζήτημα κατάργησης του Πρωτοκόλλου της Βόρειας Ιρλανδίας για τη συμφωνία αποχώρησης της Βρετανίας στην ΕΕ.

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο σε κάδο σκουπιδιών και έβαλαν φωτιά

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στην Ευελπίδων σήμερα οι κατηγορούμενοι

Πώς θα λειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα