ΑΘΗΝΑ
22:30
|
22.09.2024

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, είχε προειδοποιήσει για τα πιστοποιητικά κορονοϊού που σκεφτόταν να εκδώσουν κάποιες χώρες και που θα αφορούσαν αυτούς που νόσησαν και γιατρεύτηκαν […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, είχε προειδοποιήσει για τα πιστοποιητικά κορονοϊού που σκεφτόταν να εκδώσουν κάποιες χώρες και που θα αφορούσαν αυτούς που νόσησαν και γιατρεύτηκαν από τον κορονοϊό. Ο ΠΟΥ είχε πει ότι δεν είναι σίγουρο ότι αν κάποιος νοσήσει, θα αναπτύξει αντισώματα τέτοια ώστε να μην νοσήσει ξανά. Στην Ελλάδα εμφανίστηκε ένα περιστατικό όπου ασθενής από τον κορονοϊό πήρε εξιτήριο στις 6 Απριλίου από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και βρέθηκε και πάλι θετική στον ιό σε τεστ που της έγινε.

Παρόμοια περίπτωση είχε εμφανιστεί και στην Νότια Κορέα στις 10 Απριλίου, όταν 91 ασθενείς ανέρρωσαν και μετά βρέθηκαν και πάλι θετικοί στον κορονοϊό. Ο Σωτήρης Τσιόδρας, είχε σχολιάσει το γεγονός, λέγοντας ότι «Καταγράφηκαν ασθενείς που ελέγχθηκαν ξανά θετικοί για τον ιό, ενώ είχαν αρχικά αρνητικό έλεγχο, είχαν αναρρώσει. Αυτό μπορεί να αφορά κακή τεχνική στη λήψη των δειγμάτων, αλλά και μακρά παραμονή του ίδιου του υλικού του ιού χωρίς να μολύνει και χωρίς να συνοδεύεται από μετάδοση του ιού στον οργανισμό ενός ανθρώπου. Η ανίχνευση του ιού με μοριακό έλεγχο PCR μετά τις 2-3 εβδομάδες που έχει περάσει κάποιος τη νόσο, γνωρίζουμε ότι δεν ισοδυναμεί με μετάδοση και αυτό φαίνεται να τεκμηριώνεται και από δημοσιευμένα δεδομένα από μεγάλες ερευνητικές ομάδες του εξωτερικού»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα