ΑΘΗΝΑ
16:53
|
20.09.2024
Μαθήματα δύναμης και ψυχικού μεγαλείου από 16χρονη μπαλαρίνα χωρίς χέρια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μαθήματα δύναμης και ψυχικού μεγαλείου παραδίδει η 16χρονη μπαλαρίνα χωρίς χέρια, Βιτόρια Μπουένο.

Η Βιτόρια γεννήθηκε χωρίς χέρια. Το όνειρο της να γίνει χορεύτρια φάνταζε οδυνηρά μη ρεαλιστικό, ειδικά σε μια μικρή πόλη της Βραζιλίας, όπου από μικρούλα βρέθηκε αντιμέτωπη με την σκληρότητα, την αδιακρισία και την έλλειψη ευαισθησίας των κατοίκων της.

“Ο κόσμος σχημάτιζε ουρές έξω από το σπίτι για να τη δει”, λέει η μητέρα της, Βάντα, 39 ετών, που δεν μπορεί να ξεχάσει την έλλειψη ευαισθησίας των συμπολιτών της. “Σήκωναν τα μανίκια της για να δουν” τονίζει.

Ωστόσο, η Βιτόρια, 16 ετών σήμερα, ξέφυγε από το σκοτεινό παρελθόν της μέσω της αγάπης της για τον χορό. Έκτοτε επικεντρώνεται στην υπέρβαση των τεχνικών προκλήσεων της χορευτικής τέχνης, τελειοποιεί τις τεχνικές της και μαγεύει όλους όσοι σπεύδουν να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις της. Επιπρόσθετα, πέρα από κλασικό μπαλέτο, χορεύει τζαζ και κλακέτες.


Επιπλέον συνεχίζει να παρακολουθεί τακτικά μαθήματα χορού στην ακαδημία μπαλέτου, στην πόλη της, στην πολιτεία Μίνας Ζεράις.

Χάρη στο ταλέντο και την ψυχική δύναμή της έχει αναδειχθεί σε αστέρι των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και αποτελεί πηγή έμπνευσης για πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.


“Για εμένα, τα χέρια είναι απλά μια λεπτομέρεια”, λέει η ίδια, στο θέατρο όπου δίνει παραστάσεις. “Ακολουθώ με τα μάτια μου, σαν να βρίσκονταν εκεί”.

Οταν την παρακολουθεί κανείς να κινείται αέρινα, με άνεση και αυτοπεποίθηση αλλά και σε απόλυτο συγχρονισμό με τις συναδέλφους της, είναι πολύ εύκολο να ξεχάσει ότι χορεύει χωρίς χέρια. “Δεν νιώθω ότι τα χρειάζομαι καθόλου”, σημειώνει η Βιτόρια.


Η Βιτόρια Μπουένο ξεκίνησε το μπαλέτο έπειτα από συμβουλή του ψυχοθεραπευτή της, που αντιλήφθηκε ότι η μικρή θα κατάφερνε να χορέψει.

Πέραν της εκπλήρωσης ενός ονείρου, η δύναμη και η ευκαμψία που απέκτησε μέσω του χορού αποδείχθηκαν σωτήριες για τη Βιτόρια, η οποία πλέον κάνει τα πάντα με τα πόδια της: από το να βουρτσίζει τα δόντια της έως να διαλέγει προϊόντα από το σούπερ μάρκετ.

“Υπάρχουν πράγματα που κάνει με τα πόδια της, τα οποία εγώ δεν μπορώ να κάνω με τα χέρια μου”, λέει ο πατριός της, Χοσέ Κάρλος Περέιρα.

Με περισσότερους από 150.000 ακολούθους στο Instagram (@vihb_bailarina), η Βιτόρια αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση σε πολλούς άλλους “υπέροχους” ανθρώπους που αγωνίζονται σκληρά στη ζωή τους.

“Είμαστε περισσότερα από τις αναπηρίες μας, επομένως πρέπει να κυνηγάμε τα όνειρά μας”, διαμηνύει χαμογελώντας πλατιά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σύλληψη υπαλλήλου σε περίπτερο για σεξουαλική επίθεση σε 10χρονη στο Κερατσίνι

Ζαχάροβα: Θυμίζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης τα ουκρανικά κέντρα κράτησης στο Κουρσκ

Νεκρός 23χρονος που υπηρετούσε σε θέρετρο της Αεροπορίας στην Πιερία

Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί στρατιώτες πέταξαν Παλαιστίνιους από ταράτσες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα