ΑΘΗΝΑ
00:54
|
28.04.2024
Μαζικές διαμαρτυρίες στη Μιανμάρ για τις συλλήψεις κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά του πραξικοπήματος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μαζικές διαμαρτυρίες για όγδοη συνεχόμενη ημέρα πραγματοποιούνται στη Μιανμάρ, καθώς οι συλλήψεις των επικριτών της χούντας οξύνουν το ήδη τεταμένο κλίμα που έχει δημιουργήσει η κράτηση της εκλεγμένης ηγέτιδας Αούνγκ Σαν Σου Κι.

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για μία ακόμη φορά στο επιχειρηματικό κέντρο της Γιιανγκόν, ενώ διαδηλωτές κατέκλυσαν επίσης τους δρόμους της πρωτεύουσας Νάι Πι Τάου, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης Μανταλέι και άλλων πόλεων, μια μέρα μετά τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις που έχουν σημειωθεί μέχρι στιγμής στη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Ανάμεσα στα πάνω και τα συνθήματα που κυριαρχούν είναι το “Σταματήστε τις νυχτερινές απαγωγές”, ως απάντηση στις επιδρομές και συλλήψεις που γίνονται κατά τη διάρκεια της νύχτας τις τελευταίες ημέρες και έχουν ως στόχους επικριτές της στρατιωτικής κυβέρνησης. Πλήθος εικόνων έχουν κυκλοφορήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τίτλο “Οι νύχτες μας δεν είναι πλέον ασφαλείς” και “Ο στρατός της Μιανμάρ απαγάγει ανθρώπους τη νύχτα”.

Το γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα δήλωσε την Παρασκευή περισσότερα από 350 άτομα, συμπεριλαμβανομένων αξιωματούχων, ακτιβιστών και μοναχών, έχουν συλληφθεί στη Μιανμάρ από το πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που αντιμετωπίζουν ποινικές κατηγορίες για “αμφίβολους λόγους”

Η Ένωση Αρωγής Πολιτικών Κρατουμένων εξέφρασε έντονη ανησυχία και δήλωσε πως υπάρχουν οικογένειες στις οποίες δεν γνωστοποιούνται οι κατηγορίες, οι ποινές, η τοποθεσία και η κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα οικεία τους πρόσωπα. Προσέθεσε ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά, καθώς αυτό συμβαίνει σε όλη τη χώρα και πως οι νυχτερινές επιδρομές έχουν ως στόχο τις φωνές που επικρίνουν την χούντα. Η στρατιωτική κυβέρνηση ανέστειλε τις ποινές περισσότερων από 23.000 κρατουμένων την Παρασκευή (14/2), λέγοντας ότι η κίνηση συνάδει με τη “δημιουργία ενός νέου δημοκρατικού κράτους με ειρήνη, ανάπτυξη και πειθαρχία” και πως “θα ευχαριστούσε το πλήθος”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα