ΑΘΗΝΑ
01:50
|
20.09.2024
Η απόφαση της κόρης του πρώην ηγέτη του Ιράκ να δώσει συνέντευξη σε σαουδαραβικό τηλεοπτικό σταθμό προκάλεσε διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα σε Βαγδάτη, Ριάντ και Αμάν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η απόφαση της μεγαλύτερης κόρης του πρώην ηγέτη του Ιράκ, Σαντάμ Χουσεΐν, Ραγκάντ Σαντάμ Χουσεΐν, να δώσει τηλεοπτική συνέντευξη στον σαουδαραβικό τηλεοπτικό σταθμό Al Arabiya προκάλεσε διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα σε Βαγδάτη, Ριάντ και Αμάν.

Συγκεκριμένα, η Ραγκάντ Σαντάμ Χουσεΐν έδωσε συνέντευξη στον δημοσιογράφο Σοχαλίμπ Σαρέρ, και ερωτώμενη αν είναι πρόθυμη να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στα πολιτικά πράγματα του Ιράκ το επόμενο διάστημα απάντησε πως «όλα είναι πιθανά».

Παράλληλα εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτική προς την αυξανόμενη επιρροή της Τεχεράνης στο Ιράκ αναφέροντας συγκεκριμένα πως «οι Ιρανοί βίασαν το Ιράκ εκμεταλλευόμενοι την απουσία πραγματικής ηγεσίας».

Μετά το τέλος της συνέντευξης το Ιρακινό Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τους πρεσβευτές της Ιορδανίας και της Σαουδικής Αραβίας να διαμαρτυρηθούν για την εμφάνιση της κόρης του πρώην ισχυρού άνδρα της Βαγδάτης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ραγκάντ, η μεγαλύτερη από τις τρείς εν ζωή κόρες του Σαντάμ Χουσεΐν, βρίσκεται από το 2003 και την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ (που οδήγησε στην πτώση του πατέρα της και την εκτέλεσή του) στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας, Αμάν.

Πηγές: Middle East Monitor

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα